Hirdetés

Regény formájában folytatódik a Szemtől szemben

|

Vajon lesz film belőle valaha?

Hirdetés

Michael Mann 1995-ös Szemtől szemben című filmjét méltán mondják sokan a kilencvenes évek egyik legnagyszerűbb filmjének - ahogyan a rendező egyik legjobban sikerült alkotásának is teljes joggal aposztrofálják. Sok év után a rendező arra a döntésre jutott, hogy folytatja a történetet, ám ezúttal ahelyett, hogy a nagyvászonra hangszerelné történetét, a könyvformátumra esett a választása. 

Hirdetés

A film Robert De Niro és Al Pacino főszereplésével készült (egyben ez volt az első film, amelyben a két színészgéniusz egyszerre szerepeltek a vásznon), megannyi csodálatos színésszel a komolyabb mellékszerepekben. A történet azt mutatta be, amint Neil McCauley (De Niro) csapatával egy utolsó balhéra készül, miközben szorul a nyaka körül a hurok, hiszen nyomában jár a mindenre elszánt nyomozó, Vincent Hanna (Pacino). Az alkotás melankolikus hangvételben, csendes jelenetekben, férfias mélabúval és realisztikusan dörgő akciójelenetekkel operált és gyönyörű képekben mutatta meg (mint mindig) Los Angeles éjszakai arcát. Hogy a folytatás miről fog szólni, arról nincsenek pontos információink, az azonban bizonyos, hogy mind a filmben történtek előtti, mind pedig az azt követő eseményekre is kitér majd (ha jól értelmezem, lesz egy 1989-ben és egy 2002-ben játszódó történet). A rendező egyébként egy rövid kis teasert is közzétett a saját Twitter-oldalán:

A regény már előrendelhető külföldi oldalakon, augusztusra várható a megjelenés és Michael Mann mellett Meg Gardiner is jegyzi. Remélhetőleg hozzánk is eljut majd valamely kiadó jóvoltából. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.