Hirdetés

Sorozatot kap J. K. Rowling nyomozója

|

Cormoran Strike nyomozó is képernyőre kerül, íme a részletek!

Hirdetés

Bár J. K. Rowling világhírét Harry Potter-nek köszönheti, és olvasói nagy része is főleg a varázslótanonc hét (vagyis most már inkább nyolc) kötetes kalandjaiért rajonganak, az írónő más műfajban is alkotott. Egy korábbi, immár felnőtteket megcélzó regénye, az Átmeneti üresedés már kapott egy BBC-HBO koprodukciós adaptációt, és miközben a világ a Legendás állatok és megfigyelésük premierjére koncentrál, az írónő egy másik műve megfilmesítési jogait is eladta.

 

Hirdetés

A Cormoran Strike krimi első része, a Kakukkszó 2013-ban jelent meg, a Robert Galbraith írói álnévvel fémjelezve - és jó ideig a rajongóknak fogalmuk sem volt róla, hogy a könyv Rowling tollából származik. Az írónő arra volt kíváncsi, hogy a bestsellert garantáló hírneve nélkül is tud-e még sikerkönyvet írni. A Kakukkszó először mérsékelt siker volt, de amikor egy Twitter-üzenettel leleplezték Rowlingot, azonnal megsokszorozódott az eladása. Rowling a megnőtt bevétel ellenére sem volt elragadtatva attól, hogy kifejezett kívánsága ellenére is napvilágot látott Robert Galbraith valódi kiléte, de már nem volt mit tenni.

 

Az azóta már három részessé bővült Comoran Strike-sorozat pedig hamarosan a tévéképernyőkről is visszaköszönhet. Ismét a BBC csapott le a jogokra, még 2014-ben, most pedig kiderült, hogy az Átmeneti üresedéshez hasonlóan az HBO is betársul a projektbe. A jelenlegi tervek szerint a Kakukkszó háromórás játékidőt kap majd, míg a folytatások, A selyemhernyó és a Gonosz pálya kettőt-kettőt. Már a főszereplő is megvan: Cormoran Strike bőrébe Tom Burke (Muskétások, Csak Isten bocsáthat meg) bújik. A rendezői székbe Michael Keilor (Line of Duty) ül. A Kakukkszó és A selyemhernyó forgatókönyvét Ben Richards (The Tunnel, A bolygó neve: Carpathia), míg a Gonosz pályáét Tom Edge (The Last Dragonslayer) írja. Maga Rowling producerként vesz részt a munkálatokban.

 

Tom Burke
Tom Burke

Cormoran Strike magánnyomozó és háborús veterán, az élete romokban, a pénzre pedig szüksége van, úgyhogy olyan ügyeket is elvállal, amelyekkel önmagát is veszélybe sodorja. Így például a Kakukkszóban egy modell öngyilkosságnak beállított halálát deríti fel, A selyemhernyóban egy brutálisan meggyilkolt és maga után kompromittáló kéziratokat hagyott író ügyét deríti fel, a Gonosz pálya történetében pedig egy levágott női lábat küldenek valakinek "ajándékba", és a feladót kell megtalálnia.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.