Hirdetés

Stephen King: A tűzgyújtó

|

Egy nagyszerű regény a horror mesterétől, mely az izgalmas történet mellett rengeteg elgondolkodtató témát is felvet.

Hirdetés

A könyv elején egyből egy üldözésbe csöppenünk, mely tökéletesen megadja a regény alaphangját. Egy piros nadrágos, zöld blúzos kislány menekül édesapjával New York forgalmas utcáin. A nyomukban a szupertitkos tudományos kutatóintézet, azaz a Műhely emberei. A menekülő magas, erős édesapa nem más, mint Andy McGee, akinek egyetemista évei alatt egyik barátja ajánlotta, hogy vegyen részt egy bizonyos kísérletben. Andy ugyanis anyagilag igen meg volt szorulva és nagy szüksége lenne a kísérletért kínált kétszáz dollárra. Így részt vesz a veszélytelennek tűnő kísérletben, ám utána furcsa dolgokat vesz észre magán. Képes gondolati úton másokat befolyásolni. Azonban nem ő az egyetlen aki a kísérletek után különleges képességei támadnak. Várakozás közben megismerkedik Vicky Tomlinsonnal, leendő feleségével, aki több méterről képes ajtókat becsukni. Az ő szerelmük gyümölcse lesz Charlie, akinek szüleitől sokkal veszélyesebb képességeket örökölt, ugyanis a kislány tűzgyújtó. Bármit meg tud gyújtani, és ehhez elég ha csak erősen koncentrál. Azonban a csecsemő Charlie nem tud uralkodni képességén, így ha elégedetlen hőt gerjeszt maga körül és még a kedvenc plüssmackóját is lángra lobbantja.

A Műhelynek azonban tudomása van a fiatal kislány képességéről, így folyamatosan megfigyelés alatt tartják a családot. Aztán mikor Charlie egyik nap nem megy haza iskola után, a szervezet megijed, hogy elveszti a kislányt, így miközben Andy az egyetemen tanít, a háztartásbeli Vickyt hidegvérrel meggyilkolják, miután kiszedték belőle a kislány hollétének helyszínét. Azzal azonban nem számolnak, hogy Andy előre megérzi a történteket és hamarabb hazaigyekszik és ha már feleségét nem is, kislányát még meg tudja menteni és így apa és lánya életüket mentve szaladnak a szupertitkos kutató intézet emberei elől.

 

(Tovább)

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.