Hirdetés

A Dolog – Kritika

|

Elérkeztünk arra a pontra, amikor Hollywood egy olyan horrorfilmet reprodukál, ami maga is reprodukció, és pont a reprodukcióról szól.

Hirdetés

Talán kevesen tudják – a megszállott rajongókat leszámítva – de John Carpenter 1982-es klasszikusa maga is remake, méghozzá az 1951-es A Lény egy másik világból című film feldolgozása, ami John W. Campbell, Who Goes There című elbeszélésén alapszik. Mégis a 82’-es verziót tartják a viszonyítási alapnak, ugyanis az akkor remek és ijesztőnek számító trükkök mellett a rendező zseniálisan paranoid hangulatot teremtett a sarkvidéki kutatóbázison, amihez hasonlót csak Ridley Scott Alien-je tudott azelőtt. A film mégis megbukott, a kritikusok túl véresnek és durvának találták, a zeneszerző Ennio Morricone (!) minimális, szinti zenéje pedig egy Arany Málna-jelölést is (!!) kapott. Mégis megtalálta rajongó táborát a VHS korszakban, és rövidesen kultsátuszba jutott. Most pedig, közel 30 évvel később itt a remake-je, a kérdés csak az, hogy sárba tiporja az eredeti emlékét, vagy sem?

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.