Hirdetés

A Hobbit: Váratlan Utazás – Kritika

|

A legtöbb mozirajongó manapság ökölbe szorítja a kezét, ha egy általa kedvelt filmhez előzményt készítenek. Persze más a leányzó fekvése, ha mindez a Gyűrűk Urához készül és rögtön három részben.

Hirdetés

Az új évezred a fantasy-k újabb térhódításával – sőt, mondhatjuk aranykorával – indult a sebhelyes homlokú varázslótanonc kalandjaival, valamint az Egy Gyűrű elpusztítására irányuló grandiózus trilógiával karöltve – utóbbinak meg is lett a jussa a 17 Oscar-díj képében. Ezen felbátorodva az összes stúdió megpróbált előrukkolni valami hasonlóval, és a producerek sorra vették le a polcokon porosodó fantasy könyveket, amik központjában lehetőleg gyerekek álltak – a minél szélesebb közönség megnyerése érdekében – ugyanakkor a grandiózus (vagy legalábbis annak szánt) csatákat sem nélkülözték. Ez kezdetben Tolkien jó barátjának C.S. Lewisnak a művéből adaptált Narnia első része esetében még jól sült el, de a Trilógiát is tető alá hozó New Line hatalmasat bukott Az arany iránytűvel. Közben pedig az egykori nagy rivális Harry Potter megteremtette azt a divatot, hogy egy könyvet, a művészi érdekekre és a rajongókra hivatkozva (valójában a nagyobb haszon érdekében) több részre bontva mutatnak be. Ezt másolta (sikertelenül) nem rég az Alkonyat széria, és az egykori trendteremtő Peter Jackson is beáll a sorba, de nem egyszerű követőként, hanem Tolkien meséjét már három részre bontva. Egyelőre pedig úgy néz ki, hogy a rendezőzseni jól döntött.

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.