Hirdetés

Az Éhezők Viadala - A kiválasztott: 1. rész – Premier előtti kritika

|

Újabb, mindent eldöntő finálé elő kapujába érkeztünk, ami érdekesnek kétségtelenül érdekes, csak a legkevésbé sem izgalmas.

Hirdetés

Minden a Harry Potterrel kezdődött. Mióta J.K. Rowling regénysorozatának záró fejezetét két részre szedték, Hollywood vérszemet kapott és úton-útfélen minden adaptációt legalább két részben akarnak lezárni, függetlenül attól, hogy indokolt e, vagy sem. Az pedig bátran kijelenthető, hogy eddig jobbára nem volt az. Noha az említett Halál ereklyéi első része is komótos volt a maga módján, nem volt egy felesleges képkockája sem, ami ne a történet, vagy a karakterek fejlődését, árnyalását szolgálta volna, ezt pedig a második rész közel hibátlanul tudta kamatoztatni. Értelemszerűen az Alkonyatnál ilyenről nem beszélhettünk, és Középfölde újabb és újabb barangolásainál is erősen rezeg az a bizonyos léc, hogy a producerek nem Smaug kincseit akarják magukénak tudni és még hol van a szuperhős csapat fináléja! Persze ez értelemszerűen plusz profit a stúdióknak, a színészeknek pedig hosszabb ideig tartó rivaldafény, ezzel együtt azonban megmutatja a filmek elbeszélésmódjának a korlátait: amit a könyvekben oldalakon, sorozatokban évadokon keresztül lehet fűzni (és akkor még ebbe a halmazba vehetünk jó néhány videójátékot is), addig filmen egyszerűen szükségszerű a sűrítés, hogy bele férjenek optimális esetben két órába, nem megfeküdve ezzel a néző gyomrát. Ezt viszont Hollywoodnak most sem sikerült megtanulnia.

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.