Hirdetés

#Kövessbe - Kritika

|

A vloggerkedés káros hatása, avagy műmájer Miklós moszkvai motel majmolása.

Hirdetés

Horrorra mindig van igény, főleg ezekben az ínséges időkben jól eshet az embernek egy kis üdítő borzongás. Bár, ha olyan a színvonal, mint a #Kövessbe esetében, akkor köszönjük, megvagyunk a műfaj nélkül is.

Hirdetés

Cole (Keegan Allen) menő vlogger, milliónyi feliratkozója van és már 10 éve készíti a videóit. A jubileum alkalmából barátaival Moszkvába utaznak, hogy kipróbáljanak egy extrém szabadulószobát. Természetesen az irányítás kicsúszik hőseink keze közül és elszabadul a pokol.

Nem kertelek, bőven voltak fenntartásaim a filmmel kapcsolatban, elég csak a rendezőre, Will Wernickre gondolni, akinek előző munkája, a Szabadulószoba sem volt túl meggyőző. A recept majdnem ugyanaz, minimális változtatások akadnak, a végeredmény mégsem változott. A #Kövessbe semmi kreatívat, netán egyedit nem tartalmaz, ráadásul a bevett sablonokat is rosszul süti el. Nem elég, hogy a direktor a saját korábbi filmjét nyúlja, még visszaköszön némi Fűrész, egy kis Motel és egy 90-es évekbeli thriller, aminek a címét nem írnám le, mert azzal lelőném a filmvégi poént. Merthogy van bizony ilyen is, amit nem mellesleg legkésőbb a cselekmény felénél ki fogunk találni, annyi egyértelmű jel utal rá. Mégis reménykedünk, hogy a direktor nem lépi meg ezt az olcsó csavart, de hiába.

Wernick semmilyen formában nem képes emlékezeteset, de még szórakoztatót sem alkotni. A felvezetés indokolatlanul hosszú, a szobák jellegtelenek, a szereplőkért nem lehet izgulni. Ha már a karaktereknél tartunk, ki kell emelnem, hogy bravúrszámba megy, mennyire ellenszenves arcokat válogattak itt össze. Antipatikus, tenyérbe mászó, pózerkedő emberek, akik annyira voltak kedvelhetőek, hogy inkább az őket üldözőknek drukkoltam. Ez elsősorban Cole-ra és Dash-re (George Janko) igaz, de a többieket sem zártam éppenséggel a szívembe.

Ha ennyire nem működik egy formula, talán a horrorelemek mentik a menthetőt, gondoljuk naivan. Tévedés! Még egy valamirevaló jump scare sincs a filmben, a trancsír pedig kimerül egy szaftosabb jelenetben. Legalább legyen elnagyoltan brutális, vagy próbálja meg ránk hozni a frászt, de a #Kövessbe meg sem erőlteti magát. A nagy fordulatra tartogatja magát, de akkor már rég késő. Arról nem is beszélve, hogy ez mennyi következetlen és illogikus dolgot von maga után.

Biztosan meg lesz a maga közönsége, akik kedvelik a kommersz horrort talán felfedezhetnek benne valami szórakoztatót, de Wernick műve egy lusta és erőtlen zsánermozi. A külső elemek, mint a pocsék rendezés és vágás, vagy a rettenetesen irritáló színészek csak a jéghegy csúcsa. Nem ijesztő, lehetne bevállalósabb és aki kettőnél több horrort látott, az semmi újdonsággal nem fog találkozni.

#Kövessbe

Kinek Ajánljuk
  • Aki mérhetetlen vágyat érez, hogy egy új horrort lásson
Kinek Nem
  • Aki látott már kettőnél több horrort
  • Aki minimális kreativitásra vágyik
  • Aki szeret azonosulni a karakterekkel
  • Aki borzongani szeretne
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.