Hirdetés

Logan Lucky: A tuti balhé - Kritika

|

Ocean's 11 light - vette ki a számból a szót a rendező, Steven Soderbergh...

Hirdetés

... merthogy annyira üdítően szórakoztató az augusztusi pangásban ez a film, hogy még azzal sem terheli meg a kritikusokat, hogy maguknak kelljen frappáns alcímeket kitalálni. Ez az önreflektív irónia egyben jól jellemzi a Logan Lucky humorát is, amely ezúttal a legkevésbé sem akarja magát komolyan venni, mégis sikerül főhőseibe annyi szívet tölteni, hogy az ember nem tud nem körömrágásig drukkolni ügyük sikerének.

Hirdetés

Történetünk főhősei a balszerencsével sújtott Logan testvérek: az örökké csóró elvált apa, Jimmy (Channing Tatum), a félkarú bárpultos Clyde (Adam Driver) és dögös, kocsirajongó kishúguk, Mellie (Riley Keough). Jimmy-t egy nap kirúgják legutóbbi melójából is, amelyet egy NASCAR pálya alatt végzett és az efölött, valamint az exének való kiszolgáltatottság miatt érzett frusztráltsága veszi őt rá arra, hogy trükkös kasszafúrásra adja a fejét. Ehhez szüksége lesz azonban a Bang fivérek segítségére is, annyi bökkenővel, hogy hármójuk közül pont az a testvér ül a sitten, akire a család minden IQ-ját hagyta, hogy még véletlenül se aprózódjon el a csekély örökség.

Joe Banget, a robbantások szakértőjét pedig nem kisebb színész, mint Daniel Craig testesíti meg és úgy lubickol a déli suttyó szerepében, mintha nemhogy öltönyt nem látott volna még soha, de meg nem mondanánk, hogy meg tudná mutatni Angliát a térképen. Persze azért nem kell alábecsülni, mert kilóg a kapa a szájából: simán levezet bármilyen heves exoterm reakcióval járó kémiai folyamatot, amely közelebb viszi céljához, jelesül a széfek mélyén lapuló bankókhoz. 

Channing Tatum sántikáló bányászát is muszáj komolyan vennünk, hiszen aki ennyire odaadóan szereti a kislányát, áll ki a testvéréért és a világ egyik legátgondoltabb bankrablási kisokosát képes a konyhába kitűzni, az rossz ember aligha lehet. A vígjáték műfajából pont annyira kapunk csak kitekintést a dráma felé, amennyi szükséges, hogy emberiek és szerethetőek legyenek elfuserált szerencsevadászaink, amihez jelentősen hozzátesz Farrah Mackenzie bájos és őszinte alakítása Jimmy kislányaként. 

Mindemellett a szándékosan klisés paródia karakterek pompásan adják a lovat a csavaros galopp alá, hiszen Soderbergh többek között olyan színészeket verbuvált össze ezekre a random bohóckodásokra, mint Seth MacFarlane, Katie Holmes, Hilary Swank vagy Sebastian Stan. 

A Logan Lucky-tól pont azt kapjuk, amit ígér. Nem esik sehol túlzásokba, egy remekül ritmizált, jó humorú heist film nagyszerű stáblistával, amely végre vette a fáradtságot és nem izomból, hanem az eszével és szívével szórakoztat. 

Logan Lucky - A tuti balhé

Kinek Ajánljuk
  • Akiknek hiányzott már egy okosan és lazán szórakoztató film.
  • Akik alábecsülik a munkás osztályt.
  • Akik szeretik a random Trónok harca referenciákat.
  • Akik szerint Daniel Craig inkább való suttyó arcnak, mint James Bondnak.
  • Akik felismerik a lehetőségeket egy félkarú Adam Driverben.
Kinek Nem
  • Akik többre vágynak, mint egy Ocean's 11 light.
  • Akiknek morális problémáik vannak a bűncselekményekkel, hacsaknem bosszúból történnek, mert letapizták a dögös húgukat.
  • Akiket kiráz a hideg a platinaszőke férfiaktól.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.