Hirdetés

Pilot: Walker

|

Elrajtolt a Walker, a texasi kopó modern korba helyezett rebootja.

Hirdetés

Nagyon halvány emlékeim vannak az eredeti Walker, a texasi kopóról, pedig nyolc évadot túlélt, sőt még egy filmet is, de bennem már csak, mint délutáni matinéként létezik. Ezért is kicsit nehezemre esik megérteni, miért pont ezt választotta a CW rebootra, talán mert Jared Padalecki (Odaát) elvállalta a főszerepet és ez tuti siker lesz? Biztos nagy szerepe lesz benne, de nem rajta fog múlni. 

Hirdetés

Ezúttal Cordell Walkerként, vagyis Texas Rangerként, ex-katonaként, szerető férjként és apaként jelenik meg, teljesen átlagos élettel, amíg feleségét meg nem ölik. Az összetört férfi nem képes feldolgozni a halálát, el is menekül elvégezni egy beépülős munkát, hogy tizenegy hónappal később nem sokkal jobb állapotban térjen vissza a régi életébe. Persze az újrakezdésben nem marad magára, szülei, testvére és újdonsült partnere is melléállnak. Az biztos, hogy nem a heti ügyek lesznek a részek középpontjában, a pilotban konkrétan három jelenetet kapott felvezetéstől a megoldásig. Igazából teljesen érthetetlen, hogy minek került egyáltalán bele, ha kihagyják semmivel nem lenne kevesebb az első rész, vagy akár elég lett volna felvezetni, hogy aztán majd később több részen keresztül oldják csak meg. Így is, úgy is Walker személyes és családi drámája lesz a középpontban, hogy hogyan tud majd megfelelni apaként és Rangerként egy ilyen tragédia után. 

Számomra nem igazán volt világos, miről is szeretne szólni ez a sorozat. Volt benne a már fent említett heti ügy, meg családi dráma, plusz egy kis mexikói feszültség és a déli konzervatív sztereotípiák, majd mindezt megfejelték a szokásos a feleség halála egy nagy összeesküvés része lesz csavarral. Nincs az a sorozat, ami ennyi dolgot képes lenne epizódról epizódra részletesen kidolgozva vinni előre, bőven elég lenne kettő. Ennek ékes példája a Yellowstone, ha valaki vágyik az igazi cowboy hangulatra, inkább azt nézze. Részemről ez nagyon nem, még akkor is, ha Jared Padalecki amúgy jó, ahogy a többiek is hozzák a kötelező szintet. 

Borzasztóan feszültség mentes volt az első rész, semennyire nem érdekel mi lesz a karakterekkel vagy legalább a történettel, pedig amit lehetett, azt belepakoltak a készítők. Nem untam, de nem is kötött le, nem kéne egy pilotnak sem ilyen felszínesnek lennie. Ez tipikusan annak az esete, amikor mindenkinek meg kell felelnie, de közben senkinek sem fog igazán, mert üres és semmilyen. Később talán majd jobb lesz, de ennek a kiderítését rátok bízom. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.