Hirdetés

A Gyűrűk Ura sorozat nem próbál majd versenyezni az eredeti trilógiával vagy a Trónok harcával

|

A showrunnerek beszéltek egy kicsit a szériáról.

Hirdetés

Annak ellenére, hogy A Gyűrűk Ura sorozat első előzetese óta rengeteg negatív visszhangot kap a projekt sok rajongótól, még mindig az idei év egyik legjobban várt címének számít. Éppen ezért fontos hónapok állnak a készítők előtt, amely során meg kell győzniük a kételkedőket, hogy tisztelettel és odafigyeléssel csinálták a sorozatot.

Hirdetés

Erről is beszélt nemrég J.D. Payne és Patrick McKay, A hatalom gyűrűi showrunnerei az Empire magazinnak. Az interjú során elmondták, hogy a szériát csak J.R.R. Tolkien művei ihlették, és bármennyire is lenyűgöző Peter Jackson trilógiája, az előzménysorozat igyekszik majd a lehető legeredetibb lenni, és nem próbál versenyezni sem az eredeti trilógiával, sem pedig más fantasy sorozatokkal, mint például a Trónok harcával vagy a Harry Potterrel:

Bárki, aki A Gyűrűk Urához közeledne a képernyőn hatalmasat tévedne, ha nem az járna a fejében, hogy Jackson milyen csodálatos munkát végzet a trilógiával. Mi is csodáljuk a munkáját, de csak távolról. A hatalom gyűrűi nem próbál majd versenyezni vele. Sem más fantasy alkotásokkal, mint például a Trónok harca vagy a Harry Potter. 

Ott van az a szeszélyesség, a barátságosság és a humor, amiért a Harry Potter annyira egy imádott mű - de emellett van benne kifinomultság, politika, történelem, mitológia és mélység is. Éppen ezért nálunk arról volt szó, hogy jobban elmerülünk a saját világunkban ahelyett, hogy azon aggódnánk, mit csinálnak mások.

(Ezt a hivatalos képet az Empire adta ki, amelyen egy közeli látható a sorozatban feltűnő hó trollról - a szerk.)

Míg Peter Jackson közvetlenül Tolkien könyveit adaptálta trilógiájában, amely Középfölde harmadkorát ölelte fel, a sorozat a másodkorban játszódik majd, és a függelékekből kölcsönözhetett alapanyagot. Tolkien nemigazán fedezte fel a másodkort - legalábbis A Gyűrűk Ura trilógiában nem -, úgyhogy számítani lehet arra, hogy az Amazon sorozatában találkozunk majd néhány ismeretlen arccal és lénnyel. E változtatások némelyike (amelyeknek meg kellett történniük, mivel a készítőknek nem áll rendelkezésre sok forrásanyag, amelyre hivatkozhatnának) azonban máris negatív visszajelzést kapott a rajongóktól. McKay elmondása szerint azonban mindez szükséges volt ahhoz, hogy a sorozat megkülönböztethető legyen a többi hasonló alkotástól, de biztosítani szeretné a rajongókat, hogy Tolkien víziója Középföldéről nem fog sérülni. Hamarosan meglátjuk, így történt-e. A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi 2022. szeptember 2-án debütál az Amazon Prime felületén.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.