Hirdetés

Áprilisban jön a Shadow and Bone - Árnyék és csont a Netflixre

|

Premierdátum és képek érkeztek.

Hirdetés

Megjelentek az első fotók a Leigh Bardugo által írt kaland-fantasy trilógia első darabjának sorozatadaptációjáról. A nyolc részes első évad április 23-tól nézhető a Netflixen.

Az amerikai young adult történeteket író Leigh Bardugo megteremtette a Grisaverzumot, ami három, többek között a 18. századi Oroszország által inspirált regényből, a Grisa-trilógiából (Árnyék és Csont, Ostrom és vihar, Pusztulás és felemelkedés), valamint az ezeket kiegészítő más történetekből áll (például a The Language of Thorns vagy a heist-thrillerként emlegetett két részes Hat varjú-könyvek).

Hirdetés

Az Árnyék és csontban megismerjük a fiktív Ravkában nevelkedett árvát, Alina Starkovot és barátját, Malyent, akiket besoroznak a hadseregbe, és ahol előbbi térképkészítőként, utóbbi nyomkövetőként tevékenykedik. Egy nap veszélyes küldetésre indulnak az Árnyzónába, ahol Alina eddig nem ismert természetfeletti képességeire is fény derül. Alina szerepét Jessie Mei Li, Malyenét pedig Archie Renaux kapta.

A sorozat egyik főhőse Ben Barnes lesz mint Éjúr, aki a Grisa-katonák hadseregét irányítja. Az új képek a sorozat szereplőit ábrázolják, például a Hat varjúból ismerős bandavezért, Kaz "Piszkoskéz" Brekkert, akit Freddy Carter kelt életre. Társát, a csapat kémjét, Inej Ghafát Amita Suman, a mesterlövészt, Jesper Fahey-t pedig Kit Young alakítja. Feltűnik továbbá Danielle Galligan és Calahan Skogman is.

Bardugo így mesélt a történetről:

"Az Árnyék és csont egy egészen más fantasy világban játszódik. Az Orosz Birodalomra kell gondolni, nem a középkori Angliára, puskákra pallosok helyett. Olyanokról szól a történet, akik elmondták, hogy nem számít, hogy bebizonyítsák, mennyit tettek. Hihetetlen látni ilyen mértékben körvonalazódik ezt a történetet, a csatákat, a mágiát, és a karakterek közötti viszonyokat."

A képekről ennyit mondott:

"Ezek a fotók csak kis szeletei annak, ami várható - egy térképkészítő kivételes képességekkel, az emberek, akik ki akarják használni őt, a nyomkövető, aki bármit megtenne, hogy megvédje a lányt, és gengszterek és tolvajok sokasága, akik olyan dolgokért felelősek, amik mindenkit bajba sodornak."

A forgatókönyvíró, Eric Heisser, aki Madarak a dobozban szkriptjét is írta, így nyilatkozott:

"A fotók által betekintést nyerhetünk egy tágas, jól strukturált világba, amit Leigh a könyveiben megteremtett. Fáradhatatlanul azon dolgozunk, hogy élővé tegyük a képzeletbeli tájakat, mint Ketterdam és Ravka, azáltal, hogy megteremtjük a használt nyelvet, a viseletet, a valutát, és a díszlettől a jelmezekig mindent. Ha olvastad a Grisaverzum könyveit, teljesen benne vagy, és reméljük, hogy az új és a meglévő rajongók is ugyanazt fogják érezni, amikor a sorozatot nézik."

Mivel a kötetek kronológiailag követik egymást, ezért bár egy univerzumhoz tartoznak, a sorozatban valószínűleg szükségszerűen előzménysztorit írtak Kaz, Inej és Jesper számára, hogy illeszkedjenek a cselekménybe. Ezzel együtt nagyon sok lehetőség is létrejön: nem csak a meglévő könyvekkel és az idővonal betartásával tudnak gazdálkodni az epizódok során, hanem másfajta kalandokat is kitalálhatnak, és olyan karakterek találkozhatnak egymással, akik egyébként nem tennék.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.