Hirdetés

Az egyik legnagyobb klasszikust dolgozza fel a Mr. Robot alkotója

|

Amíg a rajongók tűkön ülve várják a Mr. Robot harmadik évadát, addig annak alkotója, Sam Esmail más projekteken is gondolkozik.

Hirdetés

Legújabb terve szerint Fritz Lang halhatatlan klasszikusát, az 1927-es német expresszionista némafilmet, a Metropolist adaptálná tévésorozattá.

Hirdetés

A Metropolisnak a mai napig óriási hatása van a science fiction filmekre. Alig találunk olyan nagy alkotást a műfajban, amelyre ne nyomta volna rá valamilyen szempontból a bélyeget - például a Szárnyas fejvadász vagy Az ötödik elem is magán hordozza a nyomait.

Esmail az Universal Cable Productions égisze alatt lát hozzá a munkához Chad Hamilton mellett - és mivel már a Mr. Robot-on is együtt dolgoztak, egy összeszokott párost alkotva állhatnak neki a kényes feladatnak. Hiszen a Metropolis annyira meghatározó filmtörténeti alkotás, hogy kemény munka és nagy kreativitás szükségeltetik majd hozzá, hogy méltóképp dolgozzák fel.

A Metropolis 2026-ban játszódik - ami ugye nekünk egy alig tízévnyi távlat, de annak idején Lang-ék kb. 100 évet gondolkodtak előre. A film a címadó gigantikus városban, a Joh Fredersen által uralt Metropliszban játszódik, és az alkotók egy olyan jövőt vizionáltak, amelyben a gazdagok és a munkásosztály között már szó szerint egy szakadék tátong. A szegények a föld alatt élnek, csak mesterséges fényt láthatnak egész életükben, és haláluk napjáig nyomorognak. A modern technika adta luxust és az olyan szimpla földi örömöket, mint a nap fénye vagy egy virágoskert, csakis a kiváltságosok élvezhetik. A két szintet liftek kötik össze, melyeknek köszönhetőn Jon fia, Freder megismeri alsó világot, és beleszeret egy szegény tanítónőbe - a Metropolist uraló rendszer pedig kezd meginogni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.