Hirdetés

BRÉKING: A Bridgerton-család sztárja nem tér vissza a folytatásban

|

Ennyi volt.

Hirdetés

Nem ritka az, hogy egy sorozat hirtelen valóságos sztárt csinál egy addig ismeretlen színészből. Az elmúlt évtizedekből számos kiemelkedő példa akadt: Jennifer Aniston és a Jóbarátok esete,  ott van Neil Patrick Harris az Így jártam anyátokkal!-ból, a fél szereplőgárdája a Stranger Things-nek és a sort még hosszasan lehetne folytatni. Ez különösen igaz a 2020 karácsonyán a Netflixen debütált A Bridgerton-család sztárjára, Regé-Jean Page-re, akiért hirtelen lányok és asszonyok kezdtek el úgy olvadozni, mint amikor utoljára Colin Firth volt Mr. Darcy (nem a Bridget Jones-ban, hanem a Büszkeség és balítéletben). Egyik pillanatról a másikra olyannyira felkapott lett a színész, hogy szinte rögtön elkezdték Daniel Craig utódjaként emlegetni James Bond szerepében. Azonban míg a fenti kollégák hosszú évadokon keresztül szerepeikkel együtt maradtak a sorozatok befejeztéig, Page-nél ez már biztosan nem lesz így.

Hirdetés

A Netflix és a sorozatért felelős Shonda Rhimes (A Grace-klinika) produkciós cége, a Shondaland ma jelentette be a hírt a szériában a pletykákért felelős Lady Whistledownon keresztül, hogy Simon Basset, Hastings hercege nem fog feltűnni a második évadban.

Miközben minden tekintet Lord Anthony Bridgerton keresésére irányul az új vikomtné irányába, búcsút kell mondanunk Regé-Jean Page-nek, aki oly erőteljesen alakította Hastings hercegét. Nekünk is hiányozni fog Simon jelenléte a képernyőn, de mindig a Bridgerton-család tagja fog maradni. Daphne azonban továbbra is kötelességtudó feleség és testvér marad, aki segít bátyjának eligazodni a közelgő szezonban és annak kínálatában. Több intrika,  több romantika, mint amennyit olvasóim eltudnak viselni.

- áll Lady Whistledown üzenetében. Nyilván most gondolhatnák sokan, hogy Page hirtelen annyira felkapott lett, hogy nem tudta beütemezni az ütemtervébe a forgatást, avagy túl sokat kért volna a visszatérésért, azonban a színész a Variety-nek nyilatkozva ezt kategorikusan cáfolta, mondván a Shondaland producerei kezdetektől 1 évadra keresték meg a szereppel még a For the People című filmje forgatásakor.

Ez egy egy évados karakterív, aminek lesz eleje, közepe és vége. Érdekesnek találtam, mert akkor minisorozatnak tűnt, amibe  beszállok, hozzáteszem a magamét, majd a végeztével a Bridgerton-család megy a maga útján.

Az most már biztos, hogy így lesz és valahol talán bölcs lépés is, hiszen a sorozat így is rengeteg karaktert mozgat és hiába volt Page az első évad abszolút sztárja és vált a széria kvázi szexszimbólumává a rajongók körében, nem lenne szerencsés sem a rajongók, sem a színész és az alkotók részéről, ha csupán statiszta szerepre kárhoztatnák, mert nem tudnak a figurával mit kezdeni. És mivel a sorozat a második évadban egyértelműen a Jonathan Bailey megformálta Anthony-ra koncentrál, ezért valahol most rá vár az a szerep, ami az elsőben Page-re, hogy összetörje a rajongók szívét, ugyanakkor megbabonázza őket.

A kérdés, hogy a sokszor arrogáns vikomt figurája annyira rabul fogja ejteni-e a nézőket, mint a brit-zimbabwei színész kisugárzása, akinek pont ez az egzotikuma vált olyannyira vonzóvá a diverzitását hirdető sorozattól. Bailey-nek egyelőre a helyes angolsága maradt (és hogy kissé még illúziórombolóbbak legyünk: a színész évek óta nyíltan vállalja másságát) és Page által behozott egzotikumot a második szezon női főszereplőjét, Kate Sharmát - a könyvekben Kate Sheffieldet - alakító Simona Ashley hozhatja el, ami valahol nagyon szépen reflektál a jelenlegi brit királyi család viszonyaira. A második évad most tavasszal kezd forogni és valamikor 2022-ben kerül a Netflix kínálatába.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.