Hirdetés

Folytatást kaphat Steven Soderbergh sorozata, A sebész

|

Az esetleges harmadik évadhoz a Holdfény és a Ha a Beale utca mesélni tudna rendezője is csatlakozott.

Hirdetés

A sebész című sorozatot kevesen ismerik, de ők abszolút a keblükre ölelik. Steven Soderbergh, a Mint a kámfor, a Traffic, az Ocean's-trilógia vagy éppen a Szex, hazugság, videó rendezőzsenije a Sharon Stone nevével fémjelzett Mozaik mellett még ezt a sorozatot hozta tető alá az elmúlt években, ami sajnálatosan mindössze két évadot élt meg. A jó hír viszont az, hogy a rendező egyik nyilatkozata szerint folytatódhat a múltezred híres doktorainak nem éppen vidám története.

Hirdetés

A sebész (eredeti címén The Knick) az 1900-as évekbe kalauzolt el minket egy amerikai kórház mindennapjaiba. Ide érkezett meg az első évad legelején dr. Algernon (André Holland), egy híres és tehetséges orvos, a gondok viszont ott kezdődtek, hogy Algernon fekete. Ez azonnal rasszista előítéleteket váltott ki a kórház dolgozóiból, többek között az ott dolgozó legfőbb orvosból, dr. Thackeryből (Clive Owen) is. A zseniális, de bunkó és magának való Thackery, mikor látta Algernont és a kísérleti találmányait munka közben, akkor realizálta, hogy teljességgel humbug ez az egész előítéletesdi. Ezután együtt birkóznak meg az orvosi lét viszontagságaival és annak rendkívüli elmaradottságával.

Steven Soderbergh a The Playlist legutóbbi interjújában mesélte el, hogy a 2015 végén befejeződött második évad után most, 2020-ban veheti kezdetét a harmadik szezon. Azért is volt hosszú hiátus a sorozat életében, hiszen a második évad után (aminek lezárása erősen meghatározta a főbb karakterek sorsát) két évvel kaszát is kapott a teljes széria. Ez változni látszik jelenleg, hiszen a rendező arról számolt be, hogy a folytatás első forgatókönyve már készen is van - sőt a produkcióhoz a Holdfény rendezője, Barry Jenkins is csatlakozott Holland unszolására:

"André Holland és Barry Jenkins egy rendkívül klassz ötlettel álltak elő Jackkel és Michaellel egyetemben [Jack Amiel és Michael Begler - a sorozat kreátorai]. És ez egy igencsak gyors lépés is lenne egyben. Éppen most olvastam a pilot forgatókönyvét, ami egyenesen óriási volt."

Amennyiben az eredeti színészgárdával és stábbal készülne el A sebész harmadik évada, akkor rossz szavunk sem lehet majd. 2015 óta számtalan kérdés lóg a levegőben, amikre innen-onnan kaptunk már válaszra hasonlító megjegyzéseket, de hivatalos megerősítést még nem. Ti mit szólnátok egy harmadik évadhoz?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.