Hirdetés

Kisképernyőre érkezik a Sin City

|

Újra ellátogathatunk Frank Miller bűnös városába.

Hirdetés

Tegnap már szóba kerültek az Avatar kapcsán a megkésett folytatások és hogy miért nem feltétlen kell izgulnia egy rendezőnek amiatt, hogy 8, vagy akár 10 év csúszással készíti el filmjéhez a második részt. Robert Rodriguez és Frank Miller 2005-ös Sin City-je inkább elrettentő példaként szolgálhat, hiszen bár a film bemutatásának évében meglehetősen újszerűnek és izgalmasnak hatott a képi világ és az a mindent bekebelező stílus, a 2014-ben érkező folytatás már inkább hatott önismétlésnek és gyenge utánérzésnek, hovatovább ódivatúnak. 

Hirdetés

Hogy mindezek után miért is érzik szükségesnek azt, hogy a kisképernyőre kalauzolják a Frank Miller által kreált, bűntől, korrupciótól és puskaportól bűzlő világot, egyelőre kevésbé érthető. Mindenesetre ez a tervük, a Sikoly és a Stephen King-féle Köd után újabb Dimension-film kerül terítékre és szerializálódik a televízióban. Az ügyeletes fejesek, élen Glen Mazarrával (aki a The Walking Dead és a The Omen showrunnere) és a producer Stephen L'Heureux-szal azon lesznek, hogy új, eredeti történeteket ötöljenek ki, új karaktereket mutassanak be, amik és akik mind Sin City-hez köthetők. Valahogy értelemszerű, de ebből azért tisztán leszűrhető az, hogy ne is reménykedjünk abban, hogy Clive Owen-t, Mickey Rourke-ot és társait viszontláthatjuk ebben a közegben. 

Egyetlen, további érdemi információ ezzel kapcsolatban az, hogy a pilot rendezésére is felkértek már valakit, névlegesen Len Wiseman-t, aki bár dolgozott sorozatokon (amik közül én egyet se láttam, de például a Hawaii 5-0-ban is dirigált), főként nagyjátékfilmjeiről híres. Ő vezényelte le többek között a Die Hard negyedik etapját, valamint az Underworld-filmek nagy részét. Nem sorolható a legmarkánsabb kézjegyű rendezők közé, de tisztességes iparosmunkát azért le tud lenni az asztalra, ha nagyon muszáj (a Die Hard-filmje épp ilyen volt) - jogos hát a kérdés, hogy mihez fog majd kezdeni a Sin City-vel. A másik jogosan felteendő kérdés pedig az, hogy vajon tartják-e magukat az eredeti filmek fekete-fehér, itt-ott színesbe átcsapó, erősen képregényszerű képi világához. Meglátjuk. A televíziócsatornát egyelőre keresik még hozzá. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.