Hirdetés

Már a kezdetekben eldőlt a főszereplők kiléte az Arcane-ben

|

Vi és Jinx kiválasztása a több mint 150 hős közül sokkal könnyebb volt a készítők számára, mint azt gondoltuk volna.

Hirdetés

Majd tíz év fejlesztés után idén ősszel végre tényleg bemutatkozott a Netflixen a League of Legends (LoL) animációs játékadaptációja Arcane címen, ami a játék rajongóit és az azt egyáltalán nem ismerő nézőket is levett a lábáról. Amíg csak fejlesztési fázisban volt a projekt, nagy kérdés volt, hogy a már 150 feletti létszámmal bíró LoL-hős kollekció mely tagjait fogják kiválasztani a készítők, hogy szerepelhessenek az első évadban. Christian Linke és Alex Yee döntése azonban már azelőtt megszületett, minthogy komolyabban morfondírozni kellett volna a felsorakoztatott hősök válogatásán.

Hirdetés

Vi karaktere 2012-ben debütált a játékban, míg Jinx egy évvel később követte őt - mindkettejük érkezésében közreműködött Linke és Yee, így nemcsak a játékmenetből, hanem a karakterek történetének felépítéséből is kivették a részüket. Arról nem is beszélve, hogy mindkét karakter különleges módon debütált, hiszen Vi egy dallal érkezett meg a csatatérre, míg Jinx egy filmes kisvideóban mutatkozott be. Egyébként az utóbbiban kollaborált először a csapat a Fortiche Production stúdióval, akiknek az Arcane lenyűgöző látványvilágát is köszönhetjük.

"Már eleve különleges bánásmódban részesült a két karakter, mivel annyira imádtuk őket. Így hát amikor arról kellett dönteni, hogy mely karakterekkel dolgoznánk tovább évekig, elég egyértelmű volt a válasz."

Linke fenti, az EnGadget portállal megosztott szavait Yee is megerősítette, kihangsúlyozva, hogy a két karakter debütálása micsoda mérföldkő volt a Riot Gamesben töltött pályafutásuk során. Bár a MOBA típusú játékoknál másodrangú a koherens történet, Linkéék mégis egy testvérpáros kapcsolatát építették ki a háttérben - a játékon belül ugyanis utalásokat tettek egymásra a karakterek, de konkrétan egyszer sem lett kijelentve, hogy Vi és Jinx nővérek lennének.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Ennek az árnyalt háttértörténetnek a sorozatos kibontása egy plusz motiváció volt Linkéék számára, hogy az adaptáció főszerepei a két karakterre essenek, akik testvéri kapcsolatuk ellenére két teljesen ellentétes világot, és világszemléletet képviselnek. Ezt az ellentétet, illetve az egymás iránti ellenszenvet, valamint ezek eredetét és kialakulását akarták mindenképp szemléltetni az Arcane-en keresztül - ez pedig egy olyan emberi aspektus, mellyel rajongó és laikus néző is tud rezonálni.

A sorozat megtekintését követően kijelenthető, hogy Linkéék ügyesen megérezték és látták, hogy erre a testvéri dinamikára érdemes egy adaptációt felépíteni, nem pedig olyan játékbeli kedvencekre, mint Teemo, akinek hiányát még a legvérmesebb rajongók sem érezhették meg az első évadban. Ti szerintetek mely eddig nem látott hősök érdemelnének még meg hasonló megközelítésű bemutatást az Arcane-ben?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.