Hirdetés

Nem jelölhetik a Daredevil egysnittes jelenetét a legjobb kaszkadőri Emmy-díjra

|

Az ikonikus verekedős jelenet egy bagatell ürügy miatt nem került kiválasztásra.

Hirdetés

Tegnap volt a Jessica Jones- harmadik és egyben utolsó évadának a premierje, ezzel pedig végérvényesen befejeződtek a Marvel/Netflix sorozatok. Sokukért nagyon fáj még a szívünk, melyek között előkelő helyen szerepel a kedvenc vak ügyvédünk, Daredevil is. Tavaly írtuk kritikánkban, hogy a harmadik szezonja közel fantasztikusra sikerült, és pontosan ezért reménykedtünk benne, hogy azért egy-két díjat csak bezsebel majd a hónapok során. Különösen reménykedtünk a legjobb kaszkadőr munka Emmy-jében, hiszen aki még nem látta, annak nagyon röviden elmondjuk, hogy az évad közepe felé van egy 11 perces jelenet, amiben főhősünknek (Charlie Cox) kell kiverekednie magát egy börtönből. Zseniális megoldásoknak, bravúros operatőri munkának és nem utolsó sorban kifogástalan kaszkadőri feladatnak lehetünk szem- és fültanúi, és emiatt annyira sokkoló, hogy kihagyták ezt a részt a jelöltek listájából.

Hirdetés

Az ok, ami miatt nem is jelölhették a daredeviles jelenet pedig módfelett bagatellnek és mesterkéltnek tűnik. A bizottság hozott egy olyan kikötést, ami szerint csak az olyan jelenetek, szekvenciák kerülhetnek be a jelöltek közé, amik maximum 3 perc játékidőt tesznek ki - az ennél hosszabb részek kizárásra kerülnek a díjátadóból. A sorozat egykori showrunnere, Erik Oleson így nyilatkozott ezzel kapcsolatban:

"A TV Akadémia csak az olyan jeleneteket fogadja el, amik nem haladják meg a 3 percet. Szóval pechünkre a nagy ikonikus részünk nem felel meg az elbírálásnak kaszkadőri munka szempontjából."

Egyáltalán nem szeretnénk ujjal mutogatni senkire sem, de azért jelen esetben egy kivétel, ne adj' isten egy különdíj igazán kijárt volna a Daredevilnek. Ti mit gondoltok erről a döntésről?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.