Hirdetés

Top 10 - a tíz legjobb Rick és Morty epizód szerintem

|

Nem volt könnyű, de szerkesztőnk kiválasztotta a Rick és Morty 10 legjobb részét, amelyeket képesek lennénk újra és újra megnézni.

Hirdetés

Három évad elég volt Justin Roiland és Dan Harmon számára, hogy valódi kultuszt teremtsenek a Rick és Morty köré. Ez idő alatt a rajongók bemutatták már a fanatizmus legjobb és sajnos a legrosszabb formáját is. Annyi egészen biztos, hogy a határok nélkül élő zseniális tudós nagypapa és ügyetlen unokája végleg beírták magukat a popkultúra nagykönyvébe és jó sokáig műsoron lesznek még, hogy elszórakoztassanak minket őrült kalandjaikkal (ráadásul a magyar szinkron is zseniális lett). 

Hirdetés

Tökéletes sorozat nem létezik, ezért a Rick és Mortynál is becsúsztak olyan epizódok, amelyek gyengébben sikerültek néhány másiknál. Általánosságban azonban elmondható a sorozat részeiről, hogy többségükben kiválóan kiszolgálják célközönségüket, amit többnyire nagyranőtt gyerekek alkotnak. Nem szégyen. Én is az vagyok. Nehéz tehát kiválasztani tíz epizódot és a többi fölé emelni, de most mégis erre vállalkoztam. Biztosra veszem, hogy ahány néző annyi különböző lista születne, de ez már az említett rajongás jobbik oldala. Tárt karokkal várom véleményeteket és a ti személyes kedvenceiteket a kommentek között, miután megvizslattátok az én toplistámat.

+1. S3E1 - The Rickshank Rickdemption (A Rickmény Rabjai)

Ricket a Föderáció egyik börtönében tartják fogságban, ahol az emlékeibe beépült ügynök próbálja kiszedni belőle a portálvető titkait. Morty és Summer a megmentésére indul a világuk korábbi, halott Rickjének a szerkezetével, amivel előbb átkerülnek a Cronenberg-világba, majd egy csapat Rick tör rájuk, és a Citadellába viszik őket, ahol el akarják őket ítélni. A kiszabaduló és megmentésükre érkező Rick előbb az egész építményt egy intergalaktikus börtönbe teleportálja, majd a túlélőkkel leszámolva tönkreteszi a Föderáció bankrendszerét, felszabadítva így a Földet. Eközben a Földön Jerry válaszút elé állítja Beth-t: vagy ő, vagy az apja. Beth Ricket választja, ezért elválnak. Rick felfedi, hogy az egésszel pontosan ez volt a célja: bosszút állni Jerryn és a Föderáción, és tetteinek végső motivációja az volt, hogy valahogy hozzájusson a McDonald's már nem forgalmazott szecsuáni szószához.

10. S1E4 - M. Night Shaym-Aliens! (Szimulációk egy témára)

A virtuális valóságban játszódó epizódban idegen lények próbálják kiszedni Rickből és Mortyból a koncentrált sötét anyag receptjét. Miközben az Eredetet és a Mátrixot megszégyenítő módon ugrálunk a virtuális világok között, addig Jerry balgasága jelenti a legnagyobb humorforrást, aki maga is az űrlények fogságába esik. Jerrynek fogalma sincs, hogy mi történik körülötte (a látható rendszerhibák ellenére sem) és a szinte 0-ra leredukált szimulációs kapacitás hatására élete legjobb napját éli át ebben az ingerszegény közegben.

9. S2E8 - Interdimensional Cable 2: Tempting Fate (Interdimenzionális TV 2: Kísértjük a sorsot)

Az első évad interdimenzionális tévézése után - amiben a készítők rögtönözték az eszetlenebbnél eszetlenebb adásokat - a második szezonban is visszatért a népszerű formátum. Jerryt egy ocsmány betegséggel kezelik egy idegen kórházban, miközben a család ismét bizarr tévéműsorokat néz a váróban. Az idegenek a péniszét kérik, hogy egy ismert és közkedvelt aktivista számára ültessék be szívként. Jerry először belemegy, de aztán visszakozik, ezért új megoldást kell kitalálnia, hogy lecsillapítsa a népharagot.

8. S1E3 - Anatomy Park (Anatómia Park)

Az Anatómia Park a karácsony és a Jurassic Park legbizzarabb szerelemgyereke. A család éppen az ünnepi vacsorára készül, amikor beállít egy mikulásruhás, alkoholista hobo, aki Rickhez érkezett. Mint hamar kiderül, a Ruben nevezetű hajléktalan fickó testében egy vidámparkot létesített Rick és az ott dolgozóknak most szükségük van a tudósra. Saját maga helyett Mortyt kicsinyíti le nagyapja és küldi be, hogy találkozzon a park alkalmazottjaival. Időközben Ruben meghal és a benne lévőknek ki kell menekülniük a bomlásnak induló testből.

7. S3E8 - Morty's Mind Blowers (Morty észbontói)

Az interdimenzionális tévés epizódok az első két évadban is kiemelkedtek, a harmadikban pedig csavartak rajta egyet a készítők. Rick és Morty éppen nekiül tévézni, de Mortyt túlságosan is felkavarta előző kalandjuk. Rick tehát felajánlja neki, hogy törli az emlékeit és kiderül, hogy nem ez az első alkalom, hogy ez megtörténik. Egy egész szoba van tele Morty emlékeivel, amiket Rick elkezd szépen visszajátszani unokájának.

6. S2E6 - The Ricks Must Be Crazy (Rickek a fejükre estek)

Mikor Rick kocsija lerobban, Mortyval belépnek az akkumulátor belsejébe, ahol egy egész minivilág létezik csak azért, hogy áramot termeljen. Ricket földönkívüli megváltóként fogadják a bolygón és bemutatják neki legokosabb tudósukat, aki szintén létrehozott egy mikroverzumot. Eközben Summer az autóban maradt, ami azt a parancsot kapta, hogy védje meg őt. Az ártatlan kérés katasztrófába és Summer rémálmába fordul, ahogyan egyre több áldozatot szed az autó.

5. S2E2 - Mortynight Run (Morty mentőakció)

Miután véletlenül magukkal viszik Jerryt egy kalandjukra, Rick és Morty egy különleges megőrzőbe viszik őt, ahol más dimenziók Jerryjeire vigyáznak. Némelyikükért soha nem jönnek vissza, és nem is tudnak elmenni onnan, noha egyébként szabadon távozhatnak. Közben Rick fegyvert ad el egy idegen bérgyilkosnak, aki meg akarja ölni Fingot, a gáznemű entitást, akit fogságban tartanak. Morty megkedveli a lényt és meg akarja menteni az életét - nem is sejtve, hogy Fing terve minden szénalapú létforma megsemmisítése.

4. S3E7 - The Ricklantis Mixup (Mesék a Citadellából)

Rick és Morty újabb elképesztő kalandra indul, ezúttal Atlantiszba, ám ezt már nem láthatják a nézők, mert a történet elkanyarodik a Citadellához. Itt gyűlnek össze és élnek a különböző dimenziók Rickjei és Mortyjai, az ő hétköznapjaikba kukkanthatunk bele néhány történetszálon keresztül. Ott van a korrupt Morty zsaru, aki egy Ricket kap társul. Megismerjük az iskolában tanuló Mortykat, akik szeretnék, ha életük értelmet nyerne. Ott van még egy édességgyár futószalagja mellett dolgozó Rick is, aki megelégeli a Citadella egyenlőtlenségét. Végül pedig az egészet összefogja az a Morty, aki indul az elnökválasztásokon, ám kezdetben senki sem veszi komolyan.

3. S1E5 - Meeseeks and Destroy (A csicskahad)

Morty szerint Rick kalandjai túl veszélyesek, ezért ő választ egyet: egy középkori környezetben akarja megmenteni a felhők közt lakozó óriástól a falusiakat. Miközben zajlik a meseszerű fantasy kaland Summer, Beth, és Jerry egy Rick által készített dobozzal idéznek meg különféle feladatokra "Mr. Csicskákat", akik normális esetben csak addig léteznek, amíg elvégzik a feladatukat. Csakhogy Jerrynek nem tud segíteni Mr. Csicska abban, hogy jobban tudjon golfozni, ezért frusztráltságában újabbakat gyárt saját magából, hogy segíteni tudjanak neki. Miután rájönnek, hogy Jerry meg is halhat, nem kötelező megtanulnia a feladatot, elhatározzák, hogy megölik.

2. S1E8 - Rixty Minutes (TV dráma)

Rick átalakítja a tévé dekóderét, aminek köszönhetően az összes párhuzamos univerzum minden tévéadásához hozzá tudnak férni. Miközben Rick és Morty a tévében nézik a legképtelenebb műsorokat, Jerry és Beth egy másik kütyü segítségével életüknek olyan változatait láthatják, amilyet mindig is szerettek volna. Csakhogy ebben az életben nincs benne Summer - mint kiderül, a lányt el akarták vetetni és életüknek csak azon kimenetele izgalmas, amelyben nem maradtak együtt a született gyerek miatt.

1. S3E3 - Pickle Rick (Uborka Rick)

Rick uborkává változtatja magát csak azért, hogy ne kelljen részt vennie egy családterápiás foglalkozáson. Beth magával viszi a visszaváltoztató szérumot, az egyedül maradó Rick pedig balszerencsék sorozata közepette a csatornában köt ki. Döglött csótányok és általa leölt patkányok testéből épít magának egy veszélyes fegyverekkel ellátott mobil páncélt. Miután véletlenül egy külföldi titkosügynök lakásán köt ki, harcba kell szállnia az ott lakókkal, köztük egy Jaguár névre hallgató fickóval, akivel végül összebarátkozik. Miután rájön, hogy mégis jó lenne elmennie a terápiára, odaindul. A terapeuta szerint Rick azért ilyen, hogy elnyomja magában az érzelmeket és a sérülékenységét, de mivel már Beth is megbékél vele, ez egyáltalán nem érdekli.

Ez volt az én listám. Most rajtatok a sor, hogy megosszátok velünk és egymással kedvenc Rick és Mortys pillanataitokat. A 2. részben a szerkesztőség toplistáját olvashatjátok majd. Béké az univerzumban!

Forrás: RICKIPEDIA, Rick és Morty epizódlista

Jöhet még több film, sorozat, könyv, képregény? Katt ide!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.