Hirdetés

Visszataszító módon használják ki Instagram-celebek a Csernobil sikerét

|

Az HBO kiváló minisorozatát követően rengeteg ember kezdett el érdeklődni az 1986-os csernobili atomkatasztrófa és annak hagyatéka iránt, a természetes kíváncsiságtól kezdve az undorító visszaélésig.

Hirdetés

Szinte a semmiből érkezett az HBO egyszerűen Csernobil címre keresztelt minisorozata, amely köszönhetően kiváló történetvezetésének, színészi alakításainak és brutálisan őszinte tálalásának, hamar megtalálta a közönségét. A katasztrófaturizmus nem új keletű dolog. Csernobil térsége - még ha ellenőrzött körülmények között is - már régóta látogatható, amit az érdeklődők eddig is előszeretettel használtak ki.

Hirdetés

Várható tendencia volt a sorozat sikerét látva, hogy meg fog ugrani az idelátogatók száma az elkövetkező időszakban, az viszont felettébb ízléstelen, ahogyan egyesek profitot próbálnak kicsikarni ebből a számtalan áldozatot szedő katasztrófából. Az illegálisan szervezett túrák csupán az egyik oldalát jelentik a problémának. Akik befizetnek egy ilyen idegenvezetésre, azok olyan helyekre juthatnak el, ahová a hivatalos túrák nem viszik őket, ám ennek jó oka van. Az elmúlt 33 évben elöregedtek az épületek és különböző szerkezetek, amelyek bármelyik pillanatban, akár egy minimális mozgolódás hatására romba dőlhetnek. A látogatóknak nem a sugárzástól kell tartaniuk, hanem attól, hogy a nyakukba szakad a mennyezet.

A tiltott helyek kalandorainál valószínűleg csak az Instagram-celebek a rosszabbak, viszont ők fényévekkel túllőnek minden határon. Könnyed hintázgatás, feszítés az óriáskerék előtt, gyermeki rácsodálkozás az atomveszély táblára vagy éppen pucsítás egy romos épület előtt. Mindegy, csak meglegyen a napi kedvelésszám. Érthető módon rengetegen háborodtak fel az ilyen jellegű fotókon, hiszen olyan helyszíneken készülnek ezek a képek, ahol semmi helyük nincs. A hasonló célzattal ideutazók motivációi pedig a napnál is világosabbak: most a Csernobil a menő és kész.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

-ph: @alkrud_ & @angelinaprotein . . . . -assistant: @d._kramer

@ nz.nik által megosztott bejegyzés,

(galéria: Illegális túrákon készített fotók)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.