Hirdetés

Kaliforniai álom szinkronhangok - magyarul is varázslatos ez a musical

|

A kritikusok csak dicsérve hajlandóak beszélni a Whiplash rendezőjének új filmjéről, amely december legvégén nálunk is bebizonyítja, hogy a musicalek ideje még nem áldozott le. A La La Land, avagy idehaza Kaliforniai álom szinkronja pedig ugyanilyen minőséginek ígérkezik.

Hirdetés

Legyen szó magyar, vagy külföldi kritikusokról, mindenki egyetért abban, hogy a Kaliforniai álom (La La Land) egy kisebb csoda, amely arról tanúskodik, hogy Damien Chazelle nem egy egyfilmes rendező, aki a Whiplash megalkotásával feltette magát Hollywood térképére, hanem bizony még a saját maga által felállított lécet is sikerült megugrania. 

Hirdetés

A szinkronos előzetes már adott egy kis ízelítőt abból, hogy mi vár azokra, akik a két ünnep között ezt a nagyszerűnek ígérkező musicalt választják szórakozásul, azonban most a forgalmazótól megkaptuk a magyar változat részleteit is. Mielőtt rátérnénk az egyes hangok ismertetésére, felhívnánk a figyelmet olyan különlegességekre, mint Xantus Barbara részvétele, aki tudomásunk szerint már legalább 15 éve nem szinkronizált, valamint a népszerű zenész, John Legend bevonására, akinek ez az első komolyabb szerepe. 

Emma Stone (Mia) - Nemes Takách Kata

Nemes Takách Kata olyan univerzális fegyver, aki zsenialitásából adódóan szinte bármelyik fiatal színésznőnél bevethető. Volt ő már Rachael Leigh Cook, Zooey Deschanel, Kate Mara, Karen Gillan, Blake Lively és Anna Paquin is, de nem idegen számára Emma Stone sem, elvégre A házinyusziban, a Botrányfilmben és legutóbb a Birdmanben is ő szólaltatta meg. Noha Stone kisasszonyt A csodálat Pókember részekben Parti Nórával, a Gengszterosztagban pedig Pikali Gerdával hallhattuk, meg mertünk volna esküdni rá, hogy a Kaliforniai álomban Katára esik majd a szinkronrendező választása és így is lett. Tökéletes döntés, a Family Guy szereplőivel ellentétben mi imádjuk Meget! 

Ryan Gosling (Sebastian) - Zámbori Soma

Amerika Kapitány és Kirk Kapitány magyar hangja, Zámbori Soma szinte már egybeforrt Ryan Goslinggal a hazai nézők számára, ugyanis a 2007-es Törés óta megszakítások nélkül csak az ő tolmácsolásában kapjuk a pokolian tehetséges szépfiút. Nincs ez másként ebben az esetben sem, Soma pedig bizonyára a tőle megszokott profizmussal és rutinnal hozza ezt a figurát is. 

J.K. Simmons (Bill) - Forgács Gábor

Kicsit szomorú visszatekinteni arra, hogy kik szinkronizálták eddig a mindig nagyszerű J.K. Simmons-t a vásznon, ugyanis három elhunyt legendát is találunk a listán: Helyey Lászlót, Koroknay Gézát és Izsóf Vilmost. Eddig a legtöbb alkalommal Barbinek Pétert választották a drámákban és vígjátékokban is egyaránt helytálló színészhez (például Chazelle előző filmje, a Whiplash esetében is), de a Kaliforniai álomban inkább Forgács Gábor mutatja meg, hogy miért imádjuk és tiszteljük annyira. Mint ahogyan tette azt Simmons kapcsán a jOBS - Gondolkozz másképp, az Egek ura és a Nehéz idők című filmekben is. Barbinek talán a kontinuitás miatt jobb lett volna, de így is elismerősen bólogatunk.  

John Legend (Keith) - Horváth Illés

John Legend - avagy született John Roger Stephens - egy ismert és elismert amerikai énekes, dalszerző és egyben színész is, már ami egy-két kisebb sorozatszerepet és egyetlen nagyobb filmjét, a 2008-as A tuti duót illeti. Legendnek a Kaliforniai álom lesz a kitörési lehetősége (egy valódi zenész amúgy is passzol egy musicalhez), így tulajdonképpen a szinkronrendező bárkit kiválaszthatott hozzá kötöttségek nélkül. A befutó Horváth Illés lett, akinek orgánumára a hazai mozizók legkönnyebben úgy emlékezhetnek vissza, ha felidézik a Kötéltáncban Joseph-Gordon Levitt dialógusait vagy épp a Haragban Scott Eastwood mondatait. Be fog válni, ehhez kétség sem férhet. 

Callie Hernandez (Tracy) - Bognár Gyöngyvér
Jessica Rothe (Alexis) - Eke Angéla
Sonoya Mizuno (Caitlin) - Kraszkó Zita
Rosemarie DeWitt (Laura) - Németh Krisztina
Tom Everett Scott (David) - Rékasi Károly
Finn Wittrock (Greg) - Jakab Márk
Josh Pence (Josh) - Pál Tamás
Miles Anderson (Alistair) - Pálfai Péter
Terry Walters (Linda) - Xantus Barbara

Magyar szöveg: Zalatnay Márta
Vágó: Orosz Dávid
Hangmérnök: Kelemen Tamás
Gyártásvezető: Boskó Andrea
Szinkronrendező: Kosztola Tibor

A szinkront a Pannonia Dubbing Solutions készítette, a filmet a Freeman Film forgalmazza. December 29-től vetítik a mozik. 

(Felhasznált adatok: ISzDb)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.