Hirdetés

2012. novemberi premierek

|

A novemberi felhozatalban olyan projektekkel találkozhatnak a filmkedvelők, mint a Silent Hill 2, Az öt legenda, a Némó nyomában 3D és az Alkonyat: Hajnalhasadás 2. része.

Hirdetés

November 1. Az utolsó műszak

"Jake Gyllenhaal és Michael Pena két rendőrtisztet alakít, akik a hatókörükön kívül eső drogkartell után nyomoznak, s így célpontokká válnak. Az író és rendező David Ayer újfent kedvenc témájánál, a zsarufilmeknél marad: neki köszönhetjük többek között a Kiképzés, a Dark Blue és a S.W.A.T. forgatókönyvét, s ő Az utca királyai című rendőrfilm rendezője. Amint az a lenti videóanyagból is jól látszik, a rendező nem fél használni a kézikamerát. Az előzetes egyfajta rendőr-reality-t sejtet, talán többeknek is eszükbe juthat a híres Cops (Zsaruk) című, valós eseményeket bemutató sorozat. A rend őreihez csatlakozik még Anna Kendrick, America Ferrera, Frank Grillo és Natalie Martinez." Bővebb információ.

 

November 1. Silent Hill: Kinyilatkoztatás 3D

"A 2006-os Silent Hill egyenes ágú folytatásának tekinthetjük a Silent Hill: Kinyilatkoztatás 3D-t, amit Michael J. Bassett (Solomon Kane, A végzet őrei) dirigál. A horrorban feltűnik Adelaide Clemens, Kit Harrington, Sean Bean (vajon ismét meghal?), Carrie-Anne Moss, Malcolm McDowell és Deborah Kara Unger. A sztori középpontjában egy éppen 18. születésnapját ünneplő Heather Mason nevű lány áll, aki rémálmokat lát, majd eltűnik, és a szálak Silent Hillbe vezetnek utána..." Bővebb információ.

 

November 8. Lopott szavak

"Brian Klugman és Lee Sternthal filmjében Bradley Cooper egy írót alakít, aki egyik nap talál egy kopott aktatáskát, s abban egy eltűnt kéziratot. Mivel nem megy neki az írás, úgy dönt, magáénak mondja a talált művet, amivel hatalmas sikerre tesz szert. Amikor viszont találkozik a kézirat igazi szerzőjével (Jeremy Irons), szembe kell néznie tettével, s viselni kell a plagizálás következményeit. További szerepekben Dennis Quaid, Olivia Wilde, Zoe Saldana, Ben Barnes és J. K. Simmons látható." Bővebb információ.

 

November 8. Hisztéria

"1880-ban járunk, mikor is egy feltaláló és tudós, Dr. Mortimer Granville azon fáradozik, hogy megtalálja a megfelelő eszközt, amely hasznos lehet a nők számára, majd valami egészen meglepő felfedezést tesz az "orvostudomány" nevében. A rendezői feladatokat az Áll a bál (2001) rendezője, Tanya Wexler vállalta magára, akinek sikerült megnyernie a főbb szerepekre olyan színészeket, mint Hugh Dancy (A sólyom végveszélyben, Artúr király), Maggie Gyllenhaal (A sötét lovag, Donnie Darko), Jonathan Pryce (A Karib-tenger kalózai 1-2-3), Felicity Jones (Like Crazy, The Tempest) és Rupert Everett (Csillagpor, A második legjobb dolog)." Bővebb információ.

 

November 8. A maflás

"A filmben Kevin James egy gimnáziumi tanárt alakít, aki pénzt akar szerezni az iskolának, ahol pénzügyi problémák adóttak. Így James-nek a legértelmesebb megoldás jut az eszébe, pontosabban egyik barátjának, hogy induljon MMA versenyeken, merthogy igen magas 50% esélye van nyerni minden alkalommal. A film további szereplői Salma Hayek, Henry Winkler, Melissa Peterman, Greg Paul, Joe Rogan, Greg Germann és Reggie Lee." Bővebb információ.

 

November 8. Alex Cross    

"November nyolcadikán kerül a hazai mozikba az Alex Cross című thriller, amelynek címszerepét az Amerikában komikus szerepeiről ismert Tyler Perry játszhatja el. A Rob Cohen (Halálos Iramban, xXx) rendezésében készülő adaptációban egy sorozatgyilkos és egy nyomozó macska-egér harcát láthatjuk. A bűnözőt a sokkoló kinézettel bíró Matthew Fox viszi vászonra, mellette olyan színészekkel találkozhatunk, mint Edward Burns (Ryan közlegény megmentése), Jean Reno (Ronin, Leon, a profi) és Rachel Nichols (Star Trek, G.I. Joe). Nem véletlen, ha ismerős az Alex Cross név, ugyanis karaktere felbukkant már A pók hálójában és A gyűjtő című thrillerekben is, akkor Morgan Freeman keltette életre a nyomozó idősebb változatát." Bővebb információ.

 

November 15. Cirque du Soleil: Egy világ választ el

"A világ (toronymagasan) leghíresebb cirkuszi társulata, a Cirque du Soleil új produkciót készül bemutatni Worlds Away címen. Ami hatalmas változás az eddigiekhez képest, hogy ezúttal nem színpadon, hanem történetük során először, a mozivásznon. A produceri teendőket James Cameron vállalta magára, míg a film rendezését Andrew Adamsonra (Shrek) bízták. A film az Egyesült Államokban december 21-én kerül mozikba, természetesen 3D-ben, és ahogy James Cameron 3D-jét ismerjük (Avatar, Titanic) ezúttal nem csak pénzlehúzásról lesz szó, hanem tényleg minden idők egyik leglátványosabb filmélményét élhetjük át." Bővebb információ.

 

November 15. Alkonyat - Hajnalhasadás 2. rész

"Az elkerülhetetlen, végső csata lassan érkezik a mozika, egészen pontosan november idusán válik megtekinthetővé. A film története minden könyvrajongó számára ismert: Bella és Edward félig ember félig vámpír babája megszületett, és ez komoly láncreakciót vált ki. A vámpírok uralkodóklánja, a Volturi azt hiszi, hogy Renesmee halhatatlan gyermek, aminek létrehozása tilos a vámpírvilágban - így a gyermek elpusztítására törekszenek. Eközben Bella és Edward hadsereget gyűjt, ami szintén nem egyszerű, hiszen a volturik a Cullenéket támogató tehetséges vámpírokat is meg akarják szerezni." Bővebb információ.

 

November 15. Némó nyomában 3D

"Vissza nem térő alkalom családosok és meserajongók számára, hogy november közepétől Magyarországon is újra vászonra tűzik a Némó nyomában című mesét, méghozzá 3D-ben. A varázslatos és szórakoztató film még 2003-ban jelent meg a Disney kínálatában és Andrew Stanton (Wall-E, Szörny Rt., Toy Story) rendező levett szinte mindenkit a lábáról vele. A 94 millióból készített mese világszinen 870 millió dollárt hozott, melyhez hozzácsaphatják majd a 3D-s változatából befolyt összeget és máris túlszárnyalta a milliárdot a bevétel. A Némó nyomában sztorijának középpontjában Némó, a bohóchal áll, akit túlságosan is óv édesapja, ezért megpróbál otthonról elszökni, ám rosszul sül el a dolog és egy búvár elviszi. Édesapja mindent megtesz annak érdekében, hogy visszaszerezze fiát, ha kell, az egész óceánt átszeli, miközben hatalmas kalandok érik mindkettejüket és új barátokat szereznek." Bővebb információ.

November 22. Felhőatlasz

"Andy és Lana Wachowski (Mátrix-trilógia) nem bízzák a véletlenre, hiszen olyan szereplőgárdát verbuvált össze a film kedvéért, akikért minden rendező megnyalná a tíz ujját. Többek között szerepel a filmben  Tom Hanks, Halle Berry, Hugo Weaving, Susan Sarandon, Keith David, Jim Sturgess és Hugh Grant. Hivatalos szinopszis : Hogyan hatnak egymásra az emberi életek, a tettek és azok következményei a múltból kiindulva a jelenen át egészen a jövőig? Minden mindennel összefügg? Akció, rejtély és romantika szövi át a történetet, melyben egy gyilkos hőssé alakul át, egy egyszerű jótett pedig forradalmat inspirál a távoli jövőben." Bővebb információ.

 

November 22. Az Argo-akció

"1979-ben az iráni forradalom idején járunk, amikor hat amerikai állampolgár átmenetileg a kanadai nagykövetségen kap menedéket. Affleck egy olyan CIA-ügynököt alakít, akinek feltett szándéka kiszabadítani ezeket az embereket. Az amerikai bemutató 2012 októberében lesz, a főbb szereplők pedig: John Goodman (A nagy Lebowski, The Artist - A némafilmes), Alan Arkin (Gattaca, Ollókezű Edward), Taylor Schilling (Szerencsecsillag), Bryan Cranston (Drive, Totál szívás), Kyle Chandler (Super 8, Friday Night Lights) és természetesen Ben Affleck. A forgatókönyvet az a Chris Terrio írja, aki már rendezett epizódot a A hatalom hálójában című sorozathoz. A zenét nem más komponálja, mint Alexandre Desplat, akinek olyan remek anyagokat köszönhetünk, mint a Benjamin Button különös élete és A király beszéde." Bővebb információ.

 

November 22. Mavericks - Ahol a hullámok születnek

"Egy hihetetlen igaz történet Jay Moriartyról, a valódi szörf- fenoménról. Mikor az ifjú Jay (Jonny Weston) felfedezi, hogy a mitikus Mavericks, a Föld egyik legnagyobb hulláma csak pár mérföldnyire van Santa Cruz-i otthonától,  Frosty Hessonhoz (Gerard Butler), a helyi szörfös legendához fordul, hogy készítse fel őt a hullám meglovaglására. Ahogy Jay és Frosty nekifog, hogy végrehajtsák a lehetetlent, olyan barátság alakul ki közöttük, mely nem csak mindkettőjük életét befolyásolja, de ezáltal a Mavericks megszelídítése is egyre inkább többről kezd szólni a szörfözésnél."

November 29. Monte Wildhorn csodálatos nyara

"A Monte Wildhorn csodálatos nyara (The Magic of Belle Isle) nevű dramedy rendezői székében Rob Reiner (A bakancslista, Velem vagy nélküled, A turné) csücsül, a forgatókönyvet pedig Guy Thomas (A behajtó) írta szintén Reiner segítségével. A produceri feladatokat olyan nevek látják el, mint Liz Glotzer (A remény rabjai, A köd, Törés), Alan Greisman (A bakancslista, Változó szerelem), Lori McCreary (Invictus, A kód, Kalandtúra) és David Valdes (Jesse James meggyilkolása, Éli könyve, Halálsoron). A főszereplő Monte Wildhorn (Morgan Freeman) egy híres regényíró, aki az utóbbi időben alkoholizmusával küzd, amely káros szenvedélye elszívja minden tehetségét az írástól. A gondoktól menekülve Monte vásárol egy tóparti házikót a nyári időszakra a festői Belle Isle-n és összebarátkozik a szomszédban lakó családdal. A család feje egy vonzó, egyedülálló anya (Virginia Madsen), akinek kislánya segít neki megtalálni újra ihletét és szenvedélyét az íráshoz." Bővebb információ.

 

November 29. A gyilkos médium

"Az Élve eltemetve rendezője, Rodrigo Cortés szállította nekünk a filmet. Cillian Murphy és Sigourney Weaver olyan tudósok, akik a paranormális jelenségekről fel akarják tárni, hogy átverések. Viszont amikor egy hosszú visszavonultságból visszatérő médiummal (Robert De Niro) akad össze a bajszuk, sötét erők szabadulnak fel, amire még ők sem számíthattak. További szerepekben láthatjuk még Toby Jones-t és Elisabeth Olsent." Bővebb információ.

 

November 29. Az öt legenda

"Az öt legenda című animációs filmet a DreamWorks gyártja és novemberben érkezik a vásznakra, Amerikában 21-én, míg Magyarországon egy héttel később, 29-én. A film a gonosz Pitch-ről, valamint az öt ellene forduló legendáról szól, akik nem mások, mint a Mikulás, a Húsvéti nyúl, a Fogtündér, a Homokember és Jack Frost, a titokzatos ember. A rendezői székben Peter Ramsey, a szinkronhangok között Leonardo DiCaprio, Chris Pine, Hugh Jackman, Jude Law, Alec Baldwin és Isla Fisher." Bővebb információ.

 

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.