Hirdetés

Befutott az Aranybulla első előzetese

|

Sok év után először újra középkori kosztümös magyar film érkezik a tévékbe és a mozikba.

Hirdetés

Néhány hónappal korábban a tatárjárásról szóló nemzetközi-magyar koprodukció híre rázta fel a fásult magyar nézőközönséget, ám már akkor is lehetett tudni, hogy készül egy az Aranybulláról szóló történet is. A Kriskó László által rendezett, végül először sorozatként debütáló történet most az Index.hu jóvoltából megkapta az első előzetesét.

Hirdetés

A hollywoodi kosztümös filmekre szakosodott szemünk talán kicsit lassúnak érzi a képkockák tempóját, de mindenesetre első blikkre teljesen rendben van, az amit láthatunk. Rengeteg lovagot láthatunk, intrikát és romantikát, valamint azok is megnyugodhatnak a végére, akik elkezdtek volna attól félni, hogy egy némafilmet készítettek Kriskóék.

A film gigászi költségvetésből, több mint egymilliárd forintból készül el, a színészek között pedig felbukkan Trill Zsolt (idősebb II. András), Veréb Tamás (fiatal II. András), Törőcsik Franciska (Gertrúd), Rátóti Zoltán (János érsek), Fenyő Iván (teuton lovagok vezére), illetve László Zsolt is. Jelenlegi tervek alapján decemberben kerülhetne levetítésre a tévében a négy részre szedett, szakértők által is narrált, illetve bemutatott történet, majd jövőre egész estés mozifilmként mutatkozhatna be a vetítőtermekben, immáron csak játékfilmként a szakértők kommentárjai nélkül.

Mi a benyomásotok az első videós anyag alapján az Aranybulláról?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.