Hirdetés

Egy sakkjátszma életekről dönthet egy új magyar filmben, itt a Mesterjátszma előzetese

|

Olyan színészekkel jön az Oscar-shortlistre kerülő Tóth Barnabás friss filmje, mint Mácsai Pál és Péterfy Bori.

Hirdetés

Az Akik maradtak sikere után minden bizonnyal sokan várták Tóth Barnabás legújabb mozifilmjét. A rendező a nemzetközi sikert követően maradt az irodalmi adaptációknál, F. Várkonyi Zsuzsa regénye után Stefan Zweig művéhez nyúlt. Utóbbi kisregény egy izgalmas sakkjátszma ürügyén tárgyalja az emberi gyarlóság, a hatalomgyakorlás, az alá-fölé rendeltségi viszonyok kérdéseit. 

A film története szerint Márta (Varga-Járó Sára) és István (Váradi Gergely) az utolsó menekültvonattal próbálja elhagyni Magyarországot '56 novemberében.

Hirdetés

A fiatal pár mellett az egyház felbecsülhetetlen értékű ereklyéi is a nyugati határ, a szabad világ felé tartanak, melyek útját B-ből (Hajduk Károly), a katolikus papból a hatalom emberei kínzással próbálják kiszedni. A szereplők történetei a vonaton egy mindent eldöntő sakkjátszma során keresztezik egymást, melyen már nemcsak a kincsek sorsa, de a szerelmesek élete is a tét. 

Tóth Barnabás új filmjének nagy erőssége lehet a szereposztás: a rendező ismét együtt dolgozik előző sikerfilmje főszereplőjével, Hajduk Károllyal, akihez olyan színészek csatlakoztak, mint Péterfy Bori, Mácsai Pál vagy az egyetemista Varga-Járó Sára, aki rögtön főszereppel debütál a vásznon. 

A Mesterjátszma közönsédíjat nyert a miskolci Cinefesten, a moziba járók pedig november 9-től láthatják. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.