Hirdetés

Chernobyl - megérkezett az első hivatalos előzetes az HBO sorozatához

|

Bőr alá hatoló atmoszférát és pattanásig feszült hangulatot ígér az HBO új, saját gyártású szériája.

Hirdetés

Akik egy kicsit is figyeltek a kortárs témákat felölelő iskolás történelemórákon, azoknak nagy eséllyel felkeltette érdeklődését egy 1986-os ukrán katasztrófa. Ugyanis a csernobili atomerőmű négyes blokkja abban az évben, április 26-án robbant fel, ezzel megpecsételve nem csak Csernobilnak, de a mellette fekvő másik városnak, Pripjatynak a sorsát is - amit azóta a kihaltsága miatt Szellemvárosnak is neveznek. Számos nagysikerű és egyben embert próbáló dokumentumfilm készült már erről a balesetről (pl. a Csernobili csata), és számos teljesen bagatell és felesleges mozifilm is (Ideglelés Csernobilban, Die Hard 5). Az HBO saját gyártású sorozatának első hosszabb előzetese pedig nagyon azt ígéri, hogy a szimplán csak Chernobylre keresztelt öt részes miniszéria az első csoportba fog tartozni.

Hirdetés

Ez a sorozat viszont egyben lesz dokumentarista, meg nem is. Hasonló helyzet áll majd fenn, mint a nemsokára érkező DeLorean film kapcsán is, szóval annak ellenére, hogy színészek végzik a munkájukat benne, láthatunk majd valódi felvételeket, fotókat, esetleg még videókat is (vagyis nagyon reméljük, hogy így lesz). A főszerepet Jared Harris (Sherlock Holmes 2: Árnyjáték Moriarty professzora) fogja alakítani, aki egy szovjet nukleáris fizikus, név szerint Valery Legasgov bőrébe fog bújni, aki igencsak fontos szerepet töltött be a sugárzásra való felhívás és annak lehetséges megakadályozása érdekében. Mellette még feltűnik a színen Stellan Skarsgård (Good Will Hunting) mint Boris Shcherbina, az akkori szovjet miniszterelnök-helyettes, valamint Emily Watson (Vörös sárkány) is.

A Chernobyl minisorozat előreláthatólag öt epizódot foglal majd magába és az HBO jóvoltából lesz itthon is látható május hatodikától kezdve (feltehetőleg azért nem az április 26-i, szám szerint 33. "évfordulóra" tették a premiert, mert akkor mindenki Trónok harca lázban fog égni, de annyi baj legyen). Mi már tűkön ülve várjuk és reméljük, hogy tényleg annyira emlékezetes és maradandó lesz ez a széria, mint amilyennek az előzetese kinéz.

 

Titeket meggyőzött a trailer?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.