Hirdetés

Framing John DeLorean - előzetesen a legenda mögötti férfi élete

|

A közel két és félperces előzetes nem finomkodik, nem idealizál, a tényeket és a valóságot állítja - és ennek nem is örülhetnénk ennél jobban.

Hirdetés

A John DeLorean által megálmodott autót, a róla elnevezett DeLoreant sokunk csak a Vissza a jövőbe-trilógia kapcsán ismeri, de ez megváltozni látszik. Egy nagyon érdekes alapötletű filmnek ígérkezik így első látásra a Framing John DeLorean, hiszen azt a fajta stílust és megvalósítási módot fogja alkalmazni, amit már egyszer megtapasztalhattunk Richard Linklater kevésbé ismert mozijában, a Börni - Eszelős temetősben (mondjuk lehet az ismertsége itthon egybefügg a nagyszerű és megkapó magyar címével). Ez annyit takar, hogy egyszerre látjuk magát a "játékfilmet" és egyszerre a dokumentumfilmet: egymást váltják a színészek által eljátszott karakterek jelenetei, és az igazi emberek interjúi, nyilatkozatai. Első hallásra rendkívül furcsának és ijesztőnek tűnhet, de aggodalomra semmi ok; ha értő kezek nyúlnak hozzá, nagyszerűen fog elsülni.

 

Hirdetés

A Framing John DeLorean maga a férfi életét akarja majd bemutatni, viszont teszi mindezt úgy, hogy közben nem szeretne majd semmit sem kihagyni és egyben cenzúrázni valamit is. Pontosan emiatt (az előzetes alapján) nagyon úgy fest a helyzet, hogy egy Barry Seal - A beszállító féle filmre számíthatunk, vagyis egymást fogják váltani az abszurdabbnál abszurdabb, de poénosabbnál poénosabb jelenetek, miközben azt nyakon is öntik egy jó adag drámával.

Ebben a drámában lesz majd nagy szerepe a két főszereplőnek, akik a DeLorean házaspárt fogják majd alakítani, vagyis a szebb napokat is látott Alec Baldwinnek (Mission Impossible: Utóhatás, Vadászat a Vörös Októberre) és lappangó színészi kvalitásait eddig még meg nem mutató Morena Baccarinnak (Firefly - A szentjánosbogár, Deadpool). Rajtuk kívül a fentebb emlegetett dokumentarista stílusnak köszönhetően az eredeti DeLorean házaspárt is láthatjuk majd.

Nem is húznám tovább a szót, íme a rendkívül furcsa, de nagyon is megkapó előzetes, ami minket rögvest levett a lábunkról. Csak remélni tudjuk, hogy valamilyen úton-módon hozzánk is eljut majd ez a film - Amerikában most áprilisban fog debütálni.

Nektek bejön?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.