Hirdetés

Előzetesen az Isteni műszak alkotóinak új filmje, a Drakulics elvtárs

|

Egy hamisíthatatlan magyar fekete komédia érkezik ősszel, amiben még maga Drakula is feltűnik.

Hirdetés

"A vámpírok köztünk járnak" - állítja a legújabb magyar filmőrület, ami egyben egy műfaji koktélnak is megfelel, hiszen a felettébb stílusosan Drakulics elvtársra keresztelt film visszarepít minket a Kádár-korszakba, azon belül a '70-es évekbe, de teszi ezt egy kifejezetten ötletes fekete komédia köntösében, amire magyar példa nem nagyon volt az elmúlt évekből (legalábbis említésre méltó nem). A történet szerint a kubai forradalmat is megjárt Fábián elvtárs hazaérkezik Magyarországra, viszont megjelenése felettébb sok kérdést felvet. Egyrészről egy évvel nem néz ki öregebbnek 30-nál, holott az elvtárs már jó ideje a 40-et tapossa, másrészről pedig csak úgy döglenek utána a nők - szó szerint. És ha ehhez még hozzávesszük azt a tényt is, hogy egy kifejezetten furcsa indíttatásból egy nagyszabású véradó mozgalmat szeretne indítani, akkor már mindannyiunk fejében összeáll a kép.

Hirdetés

Persze ez a magyar kémelhárításnak is feltűnik, így a két legjobb emberüket, Máriát és Lacit állítják rá az ügyre, hogy derítsék ki, mire készül a magyar Drakula idehaza. Viszont az ügy ennél sokkal rétegeltebbnek tűnik, miután magában Kádár Jánosban felmerül az ötlet, hogy a vámpír harapásával akár örökéletűvé is válhat. Mindebből pedig egy olyan utánozhatatlan horror-vígjáték születhet, ami gyöngyszemként vonulhat be a magyar filmtörténelembe, persze ha nem esnek át a ló túlsó oldalára obszcén, fingós, alpári poénokkal. Viszont az előzetes (illetve az impozáns szereplőgárda és stáb) nem ezt takarja.

A magyar Drakulát, azaz Fábián elvtársat az a Nagy Zsolt játssza, aki már a 2003-es Kontrollban megmutatta, hogy tud ő, ha akar (Antal Nimród majdnem őt választotta a 2017-es A viszkis filmjének főszereplőjévé is). Mellé csatlakozik be Nagy Ervin Laci szerepében, aki generációja egyik legtehetségesebb színésze, valamint Walters Lili is (Máriát alakítva), akiről igaz, hogy eddig keveset hallottunk (a 2014-es Senki szigetében volt szerepe, illetve az Egynyári kalandban is láthattuk már), de nagyon úgy néz ki, hogy ezzel a filmmel a nagyok ligája léphet. A filmben feltűnik még Borbély Alexandra (Testről és lélekről), Thuróczy Szabolcs (Aranyélet), Balsai Móni (Liza, a rókatündér), valamint Magyarország egyik legnépszerűbb humoristája, Bödőcs Tibor is.

A Drakulics elvtársat Bodzsár Márk írta és rendezte, aki már a 2013-as Isteni műszak debütálásával bebizonyította, hogy érdemes rá odafigyelni, ha új és eredeti ötleteket (vagy fogalmazhatunk úgy is, hogy vérfrissítést) szeretnénk látni a magyar filmek esetében. A Drakulics elvtárs idén októberben, egészen pontosan annak végén, 31-én kerül majd a hazai mozikba.

 

Titeket meggyőzött ez az elborult előzetes?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.