Hirdetés

Felberreg a láncfűrész A texasi láncfűrészes mészárlás folytatásának trailerében

|

Visszatérünk az alapokhoz.

Hirdetés

Tobe Hooper 1974-es A texasi láncfűrészes mészárlás című filmje mind a mai napig alapműnek számít a horrorfilmek műfajában - nem is csoda, hogy aztán azt a hatást nem tudták sem fokozni, sem megugrani a folytatásokban. Próbálkozni azért szabad és nincsen megtiltva, így Fede Alvarez produceri felügyelete alatt a Netflixnek készült egy újabb film, amelynek végre megkaptuk az első előzetesét. 

Hirdetés

A megannyi korábbi rész után e filmnél az lesz a különbség, hogy semmibe veszi az összes többi filmet (bár tudomásom szerint annyira nem építkeztek egymásra a folytatások) és közvetlenül az eredeti filmet teszi meg elődjének. Olyannyira, hogy a főszereplője is ugyanúgy Sally Hardesty lesz, akit '74-ben még Marilyn Burns formált meg, most viszont már Olwen Fouéré fog a karakter bőrébe ugrani. Maga a film pár évvel az első részben történtek után játszódik majd és amikor már mindenki megfeledkezett Bőrpofáról és rémtetteiről, a láncfűrész újra felberregni látszik. 

A film tehát a mostanában gyakran használt sémán alapul majd, amit népszerűvé és működőképessé tett David Gordon Green két Halloween-filmje (még ha a második nem is kapott olyan egybehangzóan jó kritikákat) és amit maga Neill Blomkamp is használt volna a maga Alien-filmjében, ami a második film után játszódott volna, ignorálva a harmadik részben történteket. A filmet egyébként David Blue Garcia rendezi (eddig rendezőként csak a Tejano című film köthető a nevéhez), a produceri feladatokat pedig az a Fede Alvarez látja el, aki a Gonosz halott remake-jét is rendezte. Ennyiből tehát már számíthatunk arra, hogy nem lesz visszafogott az erőszakot illetően a produkció - és a producer elmondása szerint attól sem kell félni, hogy túlbonyolítják a szkriptet és egy szimpla premisszát ígérnek, amely azonban erőteljes kimenetelű lesz. A Chris Thomas Devlin forgatókönyvéből készült filmben jobbára a nagyközönség számára ismeretlenebb nevekkel találkozhatunk: Elsie Fisher, Sarah Yarkin, William Hope, Alice Krige, valamint Jacob Latimore. A filmet február 18-tól nézhetjük a Netflix kínálatában. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.