Hirdetés

Grandiózus előzetesen Christopher Nolan új filmje, az Oppenheimer

|

Középpontban az ember, aki elszabadította az atombombát.

Hirdetés

"Én vagyok a halál, világok pusztítója" - ezt mondta J. Robert Oppenheimer atomfizikus, az atombomba atyja, amikor a tömegpusztító fegyver első tesztrobbantását nézte. Többek között ezt a valóban történelmi pillanatot is átélhetjük majd Christopher Nolan legújabb filmjében, amihez egy, a rendező nevéhez híven grandiózus, és rendkívül feszült előzetes érkezett meg nemrég. 

Korábban már kaptunk egy rövid ízelítőt a moziról, amely inkább csak a hangulatot alapozta meg, valamint felfedte az első jelenetet Cillian Murphy Oppenheimeréről. Ezúttal viszont már sokkal jobban elmerülünk a részletekben, feszegetve a projekt morális és a tudományos kérdéseit, valamint az is felsejlik, hogy ez a detonáció könnyen el is pusztíthatta volna a világot.

Hirdetés

A film egyébként a 2005-ben Pulitzer-díjat nyert American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer című könyv alapján készült, amelyben az atombomba feltalálásához vezető Manhattan Projektben közreműködő címszereplő tudós életébe nyerünk bepillantást, és amely feltárja a férfi erkölcsi küzdelmeit, valamint azt a sokkot, amellyel azután szembesült, hogy meglátta, mire is képes a találmánya.

Murphy mellé szokás szerint ismét egy sztárparádét verbuvált össze Nolan, hiszen olyan nevek tűnnek majd fel a filmben, mint Robert Downey Jr (Vasember, Sherlock Holmes), Matt Damon (Mentőexpedíció, Az aszfalt királyai), Emily Blunt (A holnap határán, Dzsungeltúra), Florence Pugh (Fekete Özvegy, Kisasszonyok), Dane DeHaan (Az erő krónikája), Rami Malek (Bohém rapszódia, Mr. Robot), Kenneth Branagh (Dunkirk, Halál a Níluson), Gary Oldman (A legsötétebb óra, A sötét lovag-trilógia), Jason Clarke (Everest, A majmok bolygója: Forradalom) vagy éppen Jack Quaid (Sikoly, A fiúk).

Az Oppenheimer 2023. július 20-án érkezik a hazai mozikba - egy napon a szintén kihagyhatatlannak ígérkező (bár eddig nagyon rejtélyes) Barbie filmmel. Érdekesség, hogy hosszú idő után ez lesz az első film, amit nem a Warner, hanem a Universal stúdió szárnyai alatt készített Nolan.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.