Hirdetés

Harvey Weinstein után nyomoznak a She Said első előzetesében

|

Az ügy, amely elindította a Me Too-mozgalmat.

Hirdetés

2017 óta, amikor is kirobbant a Harvey Weinstein-t övező botrány és több tucatnyi színésznő/színész felszólalt ellene és vádakkal illette őt, sok minden történt. Nagyon sok csontváz kihullott a szekrényből és nagyon sok régi sérelem látott napvilágot. Hogy ez megtörtént, nyilván több összetevős dolog, de nagy részben köszönhető annak a két riporternek, aki annak idején kirobbantotta a leleplező cikket Harvey Weinstein-ről. 

Hirdetés

Jodi Kantor és Megan Twohey, a New York Times újságírói egy könyvet is megjelentettek, feltárva a nyomozásuk minden részletét, ez a könyv pedig a She Said címet kapta (magyarul is megjelent, ugyanezen a címen, megtaláljátok a nagyobb könyvesboltok polcain). A film, ahogyan a könyv is, erősen hajaz azokra a nyomozós, leleplezős, újságírós filmekre, amelyek valami nagyon kényes témát boncolgatnak (lásd: Spotlight), úgyhogy számíthatunk a jól bevált műfaji izgalmakra. A történet szerint a két újságíró, Kantor és Twohey elkezdik felgöngyölíteni a Weinstein-t ért vádakat, megpróbálva áttörni a megfélemlítés, a hallgatás és zsarolás falait. Kettejük munkája az, amely elindította a #MeToo mozgalmat és gyökeresen felfordította az amerikai kultúrát, feltárva megannyi hollywoodi zaklatástörténetet (amelyeket illetően Weinstein csupán a jéghegy csúcsa).

A film főszereplője Carey Mulligan és Zoe Kazan lesznek, a rendezést pedig Maria Schrader vállalta magára (aki az Én vagyok a te embered mellett A másik út című minisorozatot is rendezte), a forgatókönyv pedig Rebecca Lenkiewicz munkája (ő A rabbi meg a lánya, valamint az Ida című lengyel film szkriptjéért felelős). A She Said a Universal Pictures égisze alatt készült, a fentebb említett két színésznő mellett pedig felbukkan még a filmben Patricia Clarckson, Adam Shapiro, valamint Samantha Morton. 

A tervek szerint november 17-én lesz a hazai mozis bemutató. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.