Hirdetés

Újabb előzetesen a Ready Player One

|

És a film igazi geek paradicsomnak ígérkezik.

Hirdetés

Még júliusban jött ki a Comic-Conon Ernest Cline kultregényének, a Ready Player One-nak az első előzetese. Akkor még sokan húztuk a szánk szélét, mivel az animáció inkább hasonlított egy videojátékéra (még ha a virtuális valóság ezt némileg indokolta is) és a laikusoknak sehogy sem akart összeállni, hogy igazán miről is akar szólni Steven Spielberg filmje. Most azonban itt a második, lényegesen meggyőzőbb előzetes.

Hirdetés

Elsősorban azért is, mivel a könyvet nem olvasóknak jobban összeáll a történet, amely szerint 2045-ben a népszerű virtuális valóság az OASIS atyja, az excentrikus James Halliday (Spielberg új kabala színésze, Mark Rylance) elrejt egy easter egget a játékban, amelyet ha megtalál az egyik játékos, akkor az egész rendszer feletti irányítás lesz a jussa. Az ifjú Wade Watts is beszáll a játékba, de valami sokkal nagyobbnak lesz a részese.

Már a szereposztás is kellően impozáns, hiszen a főszerepet a szemtelenül fiatal és tehetséges Tye Sheridan (Az élet fája, Mud, X-Men: Apokalipszis), valamint a hipercuki Olivia Cooke (Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni) alakítják, míg a mellékszerepekben ott van a már említett Rylance, vagy az ezúttal is gonosz szerepben brillírozó Ben Mendelsohn (Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történet), továbbá a közismerten nagy kocka, Simon Pegg és T.J. Miller (Deadpool) is, míg a zeneszerzői poszton kivételesen nem Spielberg állandó munkatársa, John Williams foglal helyet, hanem Robert Zemeckis házi komponistája, Alan Silvestri, aki remélhetőleg a Bosszúállók: Végtelen háború előtt is megörvendeztet minket egy klassz kis score-ral. Williamsszel viszont a Star Wars mellett Spielberg idei igaz történetének, A Pentagon titkainak a stáblistáján is találkozhatunk.

Mellesleg a vizuális effektusok is sokkal kiforrottabban néznek ki július óta és a geekek most is képkockánként szemezgethetik a popkultúrális utalásokat. A filmre sem kell olyan sokat várni, hiszen március 30-án startol a játék a mozikban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.