Hirdetés

Vince Vaughn bekeményít - Brawl in Cell Block 99 előzetes

|

Kannibálok és cowboyok után tarkopasz izomlegény és börtönbunyó.

Hirdetés

Gondolhatunk bármit Vince Vaughn-ról, valahogy a Brawl in Cell Block 99 előzetesét elnézve muszáj vagyunk félretenni minden ellenérzésünket a lagymatag romkomokra szakosodott színészt illetően. Jelenléte már ennyiből is zsigeri intenzitást és kompromisszumokat nem tűrő, erőteljes alakítást ígér. 

Hirdetés

S. Craig Zahler legutóbbi filmjével, a Csontok és skalpokkal két műfajt házasított össze, a westernt és (kannibál)horrort - ezt pedig tette rendkívüli érzékenységgel és karakterek precíz felfestésére való dicséretes igénnyel. Bár képi világa a vadnyugati filmekéhez képest kevésbé volt grandiózus és kipolírozott (sőt, néha meglehetősen olcsónak hatott), a legtöbb kritikussal együtt keblünkre öleltük és kíváncsian vártuk, mihez kezd majd a zenészből lett filmrendező, aki nem mellesleg regényírással is foglalkozik. Zahler nem totojázott sokat filmes karrierjének folytatásával, ám ezúttal elhagyta a vadnyugati berendezkedést és a porlepte, coltok és kackiás bajszok által benépesített környék helyett a mai Amerikába helyezte filmje cselekményét. A Brawl in Cell Block 99 Bradley-ről, a tarkopaszra nyírt, illegális tevékenységeket folytató férfiról szól, aki feleségével és hamarosan megszületendő gyermekével próbál új életet kezdeni, amikor beüt a krach és egy balul elsült melót követően börtönbe kerül. Innentől kezdve pedig kezdetét veszi az a bizonyos "brawl", azaz harc, hiszen a börtönben az lesz hősünk feladata, hogy tegyen el valakit láb alól. Miközben a Don Johnson által megformált rohadék börtönigazgató keseríti meg hétköznapjait.

Zahler filmje láthatóan ezúttal sem fog spórolni a heves erőszakkitörésekkel (ezt a kritikusok is alátámasztják), az eredmény könnyen lehet egy újabb apró remekmű, melyet szűk körben piedesztálra emelnek a zsáner rajongói. Nálunk egyelőre nem talált forgalmazóra, de ez remélhetőleg meg fog változni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.