Hirdetés

Új filmjében a vikingekre fókuszál A boszorkány és A világítótorony rendezője

|

Impozáns színészgárdával készül Robert Eggers következő rendezése.

Hirdetés

Az idén 36 éves Robert Eggers azon kevés filmrendezők klubjába tartozik, akik már első, debütáló alkotásukkal elkápráztattak minket. A 2015-ös A boszorkány úgy tudta megújítani a horror műfaját, hogy csaknem minden szabályt felrúgott vele kapcsolatban, ezzel egy zsigerig hatoló élményt adva a nézőknek. Az idén megjelent második filmje, a Robert Pattinson és Willem Dafoe nevével fémjelzett A világítótorony szintén tarolt a legtöbb fesztiválon, és habár sajnos, nálunk csak egy-két alkalommal látható filmvásznon, könnyűszerrel az év egyik legnagyszerűbb alkotása lett. Pontosan emiatt várjuk annyira már a bejelentése kapcsán a legújabb filmjét, a The Northmant.

Hirdetés

Sokat ugyan nem árultak el a mozival kapcsolatban, mindössze annyi tudódott ki a történetéről, hogy a 10. század környékére fog elkalauzolni bennünket, ahol egy viking sztoriját ismerhetjük majd meg Izlandon, a cselekményt pedig elviekben egy bosszú fogja meghatározni. A The Northmanhez eddig olyan színészek írtak alá, mint Nicole Kidman (Tágra zárt szemek), Alexander és Bill Skarsgard (The Little Drammer Girl és Az), Willem Dafoe (Pókember) és Anya Taylor-Joy (Széttörve). Az utóbbi kettő számára nem lesz ismeretlen Eggers munkamenete, valamint stílusa, hiszen mindketten szerepeltek már az előző filmjeiben. A forgatókönyvet is ő fogja másodmagával jegyezni, hiszen jelen esetben besegített neki egy izlandi költő, Sjón is. Ezzel pedig biztosra vehetjük az alkotás lírikus hangvételét.

A The Northman megjelenési dátumáról eddig nem tudunk semmit, de már most le mernénk fogadni, hogy a hazai mozikba nem fog majd bekerülni. Titeket ennyi alapján meggyőzött?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.