Hirdetés

Jelen állás szerint hét Marvel mozi érkezik 2023-ban

|

A Marvel Studios és a Sony Pictures is számos új filmet készül jövőre bemutatni.

Hirdetés

Természetesen a változtatás jogát ahogy mi, úgy vélhetően a Marvel Studios és a Sony Pictures is fenntartják, mindenesetre jelenleg úgy áll a helyzet, hogy 2023-ban bizony hét Marvel film is érkezik a mozivásznakra (legutóbb 2018-ban volt hasonló, akkor hat alkotást mutattak be). Az alábbiakban összeszedtük nektek, hogy mi is ez a hét projekt, mit tudunk róluk jelenleg és mikorra írhatjátok fel őket a naptáraitokba (a premierek az amerikai bemutatót tükrözik, de hazánkban is akörül jönnek).

Hirdetés

Kraven, a vadász - premier: 2023. január 13.

A listát és az évet a Venom és a Morbius filmek sorát "erősítő" Kraven, a vadász mozi nyitja. A Sony nem lassít a Pókember gonoszokat felvonultató alkotások terén, amikben ezidáig még nem tűnt fel maga a hálószövő. Az orosz származású vadászt az MCU-s Pietro Maximoffot megformáló Aaron Taylor-Johnson keltheti életre, és a trendeknek megfelelően a kitartó és könyörtelen vadász a pletykák alapján egy multiverzumon keresztül munkálkodó verzióját szállíthatja majd a karakternek. A friss Oscar-díjas Ariana DeBose (West Side Story) és a veterán Russell Crowe is csatlakozott a stábhoz, előbbi Kalüpszó szerepében.

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia - premier: 2023. február 17.

Némi variálás után végül visszatért eredeti, februári premierdátumához a harmadik Hangya mozi - őszintén, a fene se gondolta volna, hogy még ez a papíron nevetségesnek ható karakter is saját trilógiát kap majd az MCU égisze alatt. A 2018-as második részt követően majd' öt évet kellett várni a folytatásra, Scott Lang (Paul Rudd), Hope van Dyne (Evangeline Lily) valamint társaik utoljára a Bosszúállók: Végjátékban tűntek fel. Egyelőre keveset tudunk a cselekményről, ami tuti, hogy az időutazás központi témája lehet a filmnek mind a cím, mind pedig a főgonosz Kang személye (Jonathan Majors) alapján. Tiszteletét teszi - egyelőre ismeretlen szerepben - Bill Murray is, valamint az idősebb generáción túl (Michael Douglas, Michelle Pfeiffer) Scott tinédzser lánya, Cassie (Kathryn Newton) is prominens szerepet kap majd a harmadik Hangya filmben.

A galaxis őrzői vol. 3 - premier: 2023. május 5.

Kereken hat évet kell várnunk James Gunn szerencsétlen balfácánokat felvonultató csapatára, hogy végre saját filmjükben térjenek vissza a megannyi meghatározó vendégszereplés (Végtelen háború, Végjáték, Thor: Szerelem és mennydörgés) után. Nyilván ez korábban is megtörtént volna, ha nincs a James Gunn körüli 2018-as botrány, ami végül 2019-ben ért véget, a rendező visszatérésével a projekt élére. Noha a forgatás már befejeződött, a premier még távoli, viszont a csapatot felvonultató, Disney+-ra szánt karácsonyi különkiadást már idén megtekinthetjük. Gunn nyilatkozatai alapján készítsük be a százas zsepit, merthogy a harmadik film lesz az utolsó alkalom, hogy az eredeti, megszokott Őrzők csapatával találkozhatunk. Hogy Gamora helyzete hogyan lesz feloldva, az egyelőre hétpecsétes titok, mindenesetre jövőre biztos, hogy újra felcsendül a király válogatáskazi.

Pókember: Irány a Pókverzum 2. - premier: 2023. június 2.

Csóri Pókverzum-folytatásról is csak a folyamatosan kitolt határidőket hallhattuk mostanában. Jelenleg ott tart a történet, hogy a grandiózus második részt kettészedték két külön filmre, amiből az elsőt 2023 júniusában láthatjuk végre. Miles és Gwen kalandjai folytatódnak az Oscar-díjas animációs film folytatásában, amiben biztos, hogy feltűnik az első rész stáblistás jelenetében Oscar Isaac által megszólított Miguel O'Hara, vagyis Pókember 2099. A 2020-as évek eddigi trendjének megfelelően itt is a multiverzum lesz a középpontban, ezúttal viszont az első kiadott képsorok alapján nem Miles-hoz érkezik meg a többi dimenzió, hanem vele együtt mi barangolhatjuk be a párhuzamos világok egy egész hadát. Csak többet ne merjék elcsúsztatni a premiert.

Madame Web - premier: 2023. július 7.

Ha csak száz forintot kapnék minden egyes "multiverzum" szócskáért, amit leírtam vagy kimondtam mostanában, már valószínűleg milliomos lennék. Na sebaj, itt van még egy erre a koncepcióra építő projekt, ami a Pókverzum hálóját szövő titokzatos Madame Web karakterére fókuszál. A projektről szinte semmit sem tudni még azon túl, hogy a főszereplőt Dakota Johnson (Az elveszett lány) alakíthatja, valamint Sydney Sweeney (Eufória) is szerepet kapott a Sony formálódó projektjében, egy egyelőre ismeretlen szerepben. 

Marvelek - premier: 2023. július 28.

Igen, tényleg ez lett a címe az eredetileg The Marvels névre keresztül Marvel Kapitány (Captain Marvel) folytatásának, mivelhogy a címszereplő Carol Danversen (Brie Larson) túl Kamala Khan, vagyis Ms. Marvel (Iman Vellani) is feltűnik majd, akinek a Disney+-ra érkező minisorozatát idén nyáron nézhetjük. Sőt, van itt egy harmadik fontos szereplő is, hiszen a hivatalos logó alapján Monica Rambeau, vagyis Spektrum karaktere is beköszön, ha már a WandaVízióban megszerezte a képességeit és kapott egy gyorsított eredettörténetet. Az első rész némi keserű szájízt hagyott az MCU rajongókban, reméljük, tanultak az ott elkövetett hibákból és a folytatás erősebbnek bizonyul.

Egyelőre ismeretlen MCU-film - premier: 2023. november 13.

A Marvel Studios számára van még egy lefoglalt, negyedik hely is 2023-ban (legalábbis a jelen állás szerint), ám az egyelőre még nincs megerősítve, hogy mit is nézhetünk majd ekkor. A legesélyesebb jelölt a Mahershala Ali főszereplésével készülő Penge szóló filmje, de egy X-Men filmet és a Fantasztikus Négyest sem szabad kihagyni az egyenletből - habár utóbbi projekt rendezői székéből épp a napokban dobbantott az új Pókember-trilógiát jegyző James Watts. Őszintén, a mi voksunk abszolút a Pengén van az őszi időpontot és a hetekben elkezdődött forgatást figyelembe véve, de valószínűleg az idei San Diegó-i Comic Con után okosabbak leszünk Feige-ék bejelentését követően.

Ti melyik projektet várjátok a fentiek közül a leginkább? Van olyan, amit biztosan kihagytok?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.