Hirdetés

Trailer elemzés: Pókember: Idegenben

|

Peter Parker kiruccan a vén Európába, de a baj szeretett kontinensünkön is megtalálja. Az újabb kalandba végre bele is tekinthetünk egy előzetesen keresztül, amit most jól kielemeztünk nektek.

Hirdetés

Zsúfolt lesz az év első fele a Marvel Filmes Univerzum szuperhőseivel. Márciusban Marvel Kapitány hívja fel a figyelmet egy kozmikus veszedelemre, egy hónapra rá a Bosszúállók igyekeznek semmissé tenni Thanos csettintését, nyáron pedig Pókember invitál bennünket egy kis európai vakációra. Nagy várakozást követően utóbbinak is befutott az előzetese, ami telis tele van olyan apróságokkal, amelyek fölött könnyen elsiklik az ember. Mi képkockáról-képkockára megvizsgáltuk, hogy érdekességeket találjunk, úgyhogy nektek már nincs más dolgotok, mint lejjebb görgetni és végignézni a legizgisebb pontokat.

Hirdetés

Az előzetes nyitó képsoraiban Pókember (Tom Holland) és May néni (Marisa Tomei) közösen állnak egy rendezvény színpadán, ahol a falmászónak szól a hangos köszönet és tapsvihar. May itt már ugyebár tisztában van Peter hősködésével és láthatóan támogatja is őt benne, ezt pedig még egy élőszereplős Pókember-film sem aknázta ki a vásznon. Ha hunyorítunk egy kicsit, vagy ráközelítünk a képre ahogyan én tettem, akkor láthatjuk, hogy egy hajléktalanoknak dedikált jótékonysági eseményen járunk. Egy picit később Happy (Jon Favreau) berobog egy méretes csekkel, ami a Stark vállalat adományát tartalmazza.

A csekken szereplő aláírás Pepper Pottsé (Gwyneth Paltrow), de ez még nem bizonyítja azt, hogy Tony Stark (Robert Downey Jr.) meg fog halni a Bosszúállók: Végjátékban. Egyrészt azért nem, mert tudjuk, hogy Pepper már átvette a Stark Industries irányítását, másrészről ez a csekk a cégen belül is egy különálló, jótékonysági divíziótól érkezik, ami az aláírás alatt van feltüntetve. Harmadrészt pedig ugyan már, nem lőnék le ilyen egyszerűen ezt az óriási információt.

Amire azonban valóban fény derül az előzetesben az az egyik olyan hír, amit pletykáltak már egy ideje, miszerint Happy és May néni között kezd kialakulni valami. Ezt a Peter előtt folytatott kínos beszélgetésük tökéletesen bizonyítja. "-Jól nézel ki! Új ruha? - Igen. Honnan tudtad?"

Amíg May néni a következő Ben bácsit keresi, addig Peter felkészül az európai útjára, ahová az egész osztálya (legalábbis az első részből megismert bagázs) megy. Valami hasonlót képzeljetek el, mint a Pókember: Hazatérésben a washingtoni kirándulás volt, csak itt az egész film erről szól. Az utazáshoz természetesen útlevél is kell, úgyhogy megkapjuk a gáz igazolványképek élethű ábrázolását. Fun fact, hogy Peter születési hónapja egybe esik Pókember első képregényes megjelenésével (1962. augusztus 10, Amazing Fantasy #15).

Nehezen tudjuk elképzelni, hogy a közvetlenül a Pókember: Idegenben előtt érkező Végjáték teljesen boldog véget érjen, azt meg pláne nem, hogy mindez ne legyen komoly hatással Peterre. Az előzetes érthető módon nem fejtegeti ezt a témakört, azonban van egy pillanat, ami reflektálhat a Végjáték eseményeire. Peter úgy dönt, hogy nem csomagolja be a Pókember szerkót a bőröndjébe, ami arra utal, hogy kissé elege lett a hősködésből és szeretne néhány hetet lazítani. (A nemzetközi előzetesből kiderül, hogy May néni végül becsempészi a jelmezt a táskájába.)

Mielőtt gondolatban elrohannánk Peterrel a reptérre még hadd hívjam fel a figyelmeteket egy apró részletre, amit csak a legszemfülesebbek vehettek eddig észre. Mivel a Marvel nem szerette volna újra elmesélni a jól ismert Ben bácsis történetet, ezért a Tom Holland-féle verzióból teljesen kihagyták a karaktert, azonban ez nem jelenti azt, hogy a filmeken kívül nem éldegélt May mellett egykoron egy Ben. Apró utalás volt már a jelenlétére a Hazatérésben és most itt egy újabb easter egg, ami Peter bőröndjén látható. A "BFP" felirat azt sugallja, hogy Ben bácsié lehetett ez a táska annak idején. A középső nevére ("F") a következő magyarázatot találtam: Ben bácsi karakterét Benjamin Franklin ihlette, így a Marvel Filmes Univerzumban Benjamin Franklin Parker lehet a karakter neve.

Az osztály megkezdi kirándulását Európa legnevezetesebb városaiban, úgy mint Velence, London és Berlin, épp hogy csak hozzánk nem ugrottak be. Nagy titkolózást követően a Hazatérés végén kiderült, hogy a Zendaya által alakított Michelle a filmes univerzum MJ-je, azaz Pókember képregényes nagy szerelme. Úgy fest erre a szálra elkezd rájátszani az Idegenben, de reméljük, hogy nem kapkodják el a dolgot.

A közkedvelt és barátságos Pókembert hamar elszólítja a kötelesség a barátoktól és a szerelemtől. Betoppan hozzá Nick Fury (Samuel L. Jackson), aki a falmászó segítségére szorul. Peter rábólint Fury kérésére, mert most őszintén, ki merne nemet mondani ennek a motherf***ernek?

Fury elviszi Petert egy romantikus hajókázásra, ahol az ifjú Parkernek szembesülnie kell vele, hogy nem csak egy rövid akció erejéig volt Furynak szüksége rá, hanem az egész nyaralása mehet a levesbe. Óh, és az új Pókszerkóra is vethetünk néhány pillantást, ami nagyon vagányul fest.

A trailer akciódúsabb részéhez érkezve a film gonosztevői is felütik a fejüket, akik ezúttal misztikus elementális lények lesznek. A spekulációk szerint azonban nem a képregényes Elementalsról van szó, sokkal inkább Pókember klasszikus ellenfeleinek megnyilvánulásairól, így Molten Manről, Hydro Manről és Sandmanről van szó, ezekre egyébként olyan easter eggek is utalnak, mint az egyik jelenetben egy csónakon látható "ASM 212" felirat, ami az Amazing Spider-Man #212 számára utal, ahol először láthattuk Hydro Mant, de vannak ilyen elrejtett utalások Molten Man és Sandman kapcsán is. A föld alapú lényt Fury és egy nő (99%, hogy Maria Hill) sorozza golyókkal, később pedig a tűzből és a vízből álló szörnyetegekkel is találkozunk.

A Pókember 3 óta először láthatjuk újra fekete ruhában a falmászót, de nem a Tom Hardy-féle Venomot engedte át a Sony játszani a Marvelhez, hanem Nick Fury (?) vágott hozzá egy taktikai, lopakodó öltözéket Pókemberhez, amely a Noir változatra emlékeztet minket. 

A trailer legvégén aztán megjelenik a film talán igazi főellensége, Quentin Back, azaz Mysterio (Jake Gyllenhaal). Azért mondom, hogy talán, mert a hivatalos nyilatkozatokban és a trailerben is úgy tüntetik fel a karaktert, mint egy hőst, aki segíteni fog Pókembernek. Ha a készítők hűek maradnak az alapanyaghoz, akkor Mysteriót egy olyan gazfickóként fogják ábrázolni, aki vágyik az elismerésre és irigykedik a szuperhősök népszerűségét látva. Úgy dönt, hogy ő maga is szuperhőssé válik, ám a fenyegetéseket, amelyek ellen küzd saját maga idézi elő. Népszerű teória az, hogy a filmben látható elementális szörnyeket is ő szabadítja a világra. A remekül kinéző jelmezéből a következőket vonhatjuk le: roppantul képregényhű, ami egy hatalmas pirospont. Emellett elemeiben mégis hasonlít az MFU-ban már tevékenykedő hősök ruhájára, illetve képességeire, amelyek tovább erősítik azt az elképzelést, hogy őket majmolja. Még a trailerben is elhangzik az a mondat, hogy olyan, mintha Thort és Vasembert összegyúrták volna. A képességei pedig gyanúsan Doktor Strangre emlékeztetnek.

Nektek hogy tetszett a trailer? Volt valami, ami felett elsiklottunk és nektek feltűnt? Ne tartástok magatokban! A Pókember: Idegenben 2019. július 4-én érkezik a hazai mozikba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.