Hirdetés

18 év után előzményfilmmel térhet vissza a Kapitány és katona

|

A 2003-as, kritikusok által imádott tengeri kaland Patrick Ness tollából kaphat egy új történetet.

Hirdetés

Még leírni is döbbenet, de 2003-ban jelent meg a Peter Weir által rendezett Kapitány és katona: A világ túlsó oldalán, mely annak idején 10 Oscar-jelölést is kapott (melyből kettőt meg is nyert) a rengeteg pozitív kritikai visszhang mellett. Most, 2021-ben pedig bejelentették, hogy Russell Crowe és Paul Bettany tengeri-óceános kalandja folytatódhat, vagyis mégsem, hiszen előzményfilm érkezhet az így már franchise-zá bővülő projekthez.

Hirdetés

Az írói teendőkkel a Szólít a szörny, illetve a Chaos Walking forgatókönyvíróját, Patrick Nesst bízták meg, aki csakúgy mint korábban, ezúttal is már meglévő regényekből meríthet ihletet a film szkriptjének megvalósításához. Az új tengeri kaland Jack Aubrey kapitány és Dr. Stephen Maturin találkozására fog kihegyeződni, és mivel sajnos eljárt azóta az idő felettük, valószínűleg fiatalabb színészek fogják váltani a Crowe-Bettany párost - hacsak nem döntenek úgy a készítők, hogy felhasználják Az írben is látott fiatalító technológiát.

Erre azonban kicsi az esély, hiszen már 2003 után is azért nem készültek el közvetlen folytatások, mivel a 150 millió dolláros büdzsére csupán alig 212 milliós bevétel érkezett. Ennek fényében valószínűsíthető, hogy csak egy igen kivételes forgatókönyv esetén rendeli be a stúdió a filmet, de Ness személye, illetve eddigi munkássága alapján lehet alapozni arra, hogy végül megkapja a zöld lámpát a projekt.

Ti kíváncsiak lennétek egy realisztikus, a napóleoni háborúk korában játszódó tengeri csatás filmre vagy szerintetek idejétmúltak az ilyen próbálkozások a különböző sci-fi és fantasy alkotások sűrűjében?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.