Hirdetés

Még rengeteg mozit tervez a Marvel a Bosszúállók 4 után

|

Nagyon, nagyon, nagyon sokat.

Hirdetés

Jövőre 10. évébe lép a Marvel Filmes Univerzuma, vagyis ennyi ideje lesz, hogy bemutatták az első Vasembert Robert Downey Jr. főszereplésével... jah, és mellesleg A hihetetlen Hulkot. Röpül az a fránya idő, mi? A Marvel ezen röpke idő alatt pedig a filmipar meghatározó szegmensévé vált, amelynek univerzumépítését sorra próbálják másolni több, de még inkább kevesebb sikerrel. Jövőre pedig eme jeles évfordulót 3 filmmel is megünnepli a stúdió: a Fekete Párduccal, a Hangya és Darázzsal, valamint a főatrakcióval, a 10 évnyi építkezés kicsúcsosodásával, a Bosszúállók: Végtelen háborúval - amelynek az első előzetese már itt toporog a küszöbön - és aminek 1 évvel később jön a második fejezete. Azt tudjuk, hogy ezzel lezárul a harmadik fázis és útjára indul a negyedik (vagy hívjuk akárminek), azonban itt egyértelműen nem kívánnak megállni Feige-ék.

Hirdetés

A producer a Vanity Fair-nek adott interjújában elárulta, hogy legalább 10 év még biztosan van bennük és legalább ugyanennyi film (habár ha évente hárommal jönnek, akkor lesz az több is), de 20 (Húsz!, HÚSZ!!!) film folyik jelenleg fejlesztés alatt.

22 filmünk van [beleértve a már bejelentetteket, mint a Captain Marvel, vagy A Galaxis Őrzői 3 - a szerk.] és további 20 áll fejlesztés alatt, amelyek szándékosan különböznek minden korábbi mozinktól.

Ha van valami, amit a rajongók és a kritikusok (így mi is) gyakran megjegyeznek a Marvellel szembeni jogos kritikát, hogy túlontúl egyformák szerkezetileg, még ha a műfaji besorolás, a tonalitás és a különböző rendezői kézjegyek sokat is adnak hozzájuk, mint legutóbb a Thor: Ragnarök esetében is.

A fent említett szám soknak tűnhet, pedig ugyebár ott vannak Pókember, Doctor Strange, A Galaxis Őrzői, a Hangya folytatásai és érdemes felelevenítenünk, hogy ugyebár a Disney nemrég felkívánta vásárolni a 20th Century Fox filmes részlegét, amihez ugyebár az X-Menek és a Fantasztikus Négyes is tartozik és akikre Feige már régen szemet vetett (előbbi szériában maga is dolgozott anno tanácsadóként) és be kívánja injektálni az MCU-ba, ami számos egyéb filmtervre magyarázatot adna. Eme hírnek persze sokan nem örülnek, hiszen a Disney már így is közel monopol helyzetben van és a Deadpoolt alakító Ryan Reynolds is kifejezte ez irányú nem tetszését.

Mindemellett pedig ott van a közönség is. A Marvel-filmek már jóideje biztos pontnak számítanak a mozizási szokásaink között, viszont - nem kis részt a Marvel fent említett sematikussága okán - sokan már unják azt a bizonyos banánt, ami ha a jegyeladásokban egyelőre nem is mutatkozik, még könnyen megcsappanhat az érdeklődés, ahogy egykor a biztos befektetésnek számító westerneknek és szandálos filmeknek is leáldozott.

Mindenesetre a Marvelnek bőven van még mit előhúznia a tarsolyából, akár a bevált nevek alatt is, hiszen Feige és James Gunn szépen fejleszti az MCU galaktikus részlegét és A Galaxis Őrzői 4 már egy teljesen új csapatot kíván a középpontba állítani és Tom Holland Pókemberét is szeretnék szépen végigkísérni nem csak a középiskolai, hanem az egyetemi évek alatt is. Lesz mit nézni a rajongóknak és a geekeknek az elkövetkezendő években, annyi biztos biztos.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.