Hirdetés

A Cinema City-t tulajdonló Cineworld nincs jó véleménnyel az AMC történelmi megegyezéséről

|

Kimaradunk a dinókból és a száguldozó Vin Dieselékből?

Hirdetés

A korábbi bojkottálást követően fordult a kocka, méghozzá nem is akárhogyan, a Universal és az AMC mozilánc pár napja megkötött megállapodása ugyanis mérföldkőnek számít a filmtörténetben. Eszerint a két cég 17 napra csökkentette az úgynevezett megjelenési ablakot, azaz a mozis és a VOD-bemutató közti időszakaszt, más szóval 17 nappal a mozis premier után online szolgáltatókon is megjelentetheti új filmjeit a Universal stúdió.

Hirdetés

Nem meglepő módon az új modell nem nyerte el mindenki tetszését, és ezek között van a világ második legnagyobb mozilánca, a Cineworld is, amelynek többek között a nálunk is sok multiplexet birtokló Cinema City a tulajdona, és akik a tavaszi AMC-Universal-balhé alatt az elsők között csatlakoztak a bojkotthoz. A megállapodással kapcsolatos híreket követően a Cineworld vezérigazgatója, Mooky Greidinger elmondta, helytelennek tartják ezt a lépést, és nem is látnak benne üzleti rációt:

Nem látunk üzleti rációt ebben a modellben. Igaz, nem ismerünk minden részletet, ugyanakkor az iparág összes lépéséhez hasonlóan ezt is meg fogjuk vizsgálni. Az embereknek fontos észben tartani, hogy a Universal első nagy filmje csak hat hónap múlva fog érkezni, szóval egyelőre nincs rajtunk nyomás. De ezt egyértelműen egy rossz lépésnek tekintjük rossz időben. Nyilvánvalóan nem fogjuk megváltoztatni azt az üzletpolitikánkat, miszerint csakis olyan filmeket mutatunk be, melyek tiszteletben tartják a megjelenési ablakot.

A mozihálózat vezetőjének kijelentése tehát azt implikálja, hogy amennyiben a mozis bemutató után három hétvégével tényleg VOD-szolgáltatóra vinnék az adott filmeket, akkor a Cineworld nem fogja műsorra tűzni a Universal címeit, ami az itthoni Cinema City vásznaira is kihatással lehet. Emlékeztetőképp, a stúdió olyan olyan franchise-ok birtokosa, mint a Halálos iramban vagy a Jurassic World, de ők forgalmazzák a Dreamworks és az Illumination animációs alkotásait, valamint a Blumhouse horrorfilmjeit is.

Szerintetek a Cineworld kitart az álláspontja mellett?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.