Hirdetés

A DC-filmek a minőségi szerzői filmek ösvényére lépnek

|

Toby Emmerich, a Warner elnöke szerint a DC-filmek szakíthatnak a filmes univerzum felépítésének koncepciójával.

Hirdetés

Mikor 2013-ban megjelent Zack Snyder Acélembere, azzal a kifejezett céllal, hogy a DC képregényadaptációk köré is egy filmes univerzum épüljön, a Marvel már túl volt egy Bosszúállók filmen. Ezt a hátrányt próbálta meg öles léptekkel ledolgozni a DC filmes univerzuma, amit sosem sikerült véghez vinnie, amit hűen tükröz Az Igazság Ligája körüli mizéria.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy kilenc év után rájöttek a Warnernél, hogy a Marvel-féle sikerrecept átültetése helyett egy teljesen más konstrukcióban kellene adaptálni a DC-képregények karaktereit a filmvászonra és kisképernyőre. Toby Emmerich, a Warner Bros. elnöke a Deadline-nak árulta el, hogy a jövőben milyen megközelítésben érkezhetnek a DC-adaptációk, amely nyilatkozat a jelenlegi káoszba illő állapotot is jól magyarázza a stúdió DC-projektjeivel kapcsolatban.

"A filmbiznisz titka a minőség. Ez a legjobb bizniszstratégia mind a mozifilmek és a szuperhősadaptációk számára. Nem szükséges, hogy egyenhangulatúak legyenek a filmek, vagy hogy kapcsolódjanak más DC-filmekhez, vagy hogy easter eggeket tartalmazzanak, melyek már egy folytatást építenek fel. A minőség a legfontosabb faktor egy stúdió számára, és a minőségre a leszerződtetett filmkészítővel tudunk legjobban hatással lenni."

Míg a Marvel-filmeknél köztudott, hogy még a szerzőibb rendezők sem tudnak igazán érvényesülni például az akciószekvenciáknál, melyeket egy arra szakosodott csapat koreografál meg, addig a Warner szabad kezet ad a rendezőknek, hogy azok valóban saját víziójukat elevenítsék meg a filmvásznon. James Gunn (Az Öngyilkos Osztag) és Matt Reeves (Batman) pedig remek például szolgálnak, hogy ez a formula milyen sikeres is tud lenni.

Ami pedig a nyilatkozat többi részletét illeti, nagyon úgy tűnik, hogy a következő időszakban különálló DC-filmekkel találkozhatunk, melyeknek nem feltétlenül egy nagyobb filmes univerzum megteremtése lesz a céljuk. Így már nem ráncoljuk mi sem a szemöldökünket, hogy miközben Matt Reeves Batmanje egy önálló burokban kel életre, miért is készül egy teljesen más világban egy Batgirl film.

Szerintetek nyerő lehet ez a stratégia, hogy összefüggő filmek helyett önmagukban helyt álló alkotások érkeznek a DC-től?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.