Hirdetés

A Dűne után sem távolodik el a sci-fitől Denis Villeneuve

|

Frank Herbert után a másik klasszikus sci-fi szerző, Arthur C. Clarke regényét, a Randevú a Rámávalt adaptálhatja.

Hirdetés

Denis Villeneuve egyelőre köszöni szépen, jól érzi magát a sci-fi műfajában, és nem is hajlandó onnan egyhamar eltávolodni. A francia-kanadai rendezőről már hírt adtunk, hogy visszatér a Dűne második részének forgatására, és mint most kiderült a napokban, utána sem hagyja maga mögött a tudományos-fantasztikus közeget. Egy valami marad csak: ezúttal sem egy réteg sci-fit fog adaptálni, hanem egy klasszikust, nevezetesen Arthur C. Clarke Randevú a Rámával című regényét.

Hirdetés

Az adaptációt az Alcon Entertainment, illetve a Revelations Entertainment produkciós cégekkel közösen valósítja majd meg Villeneuve. Előbbiekkel a rendező együtt dolgozott a Fogságban (2013), illetve a Szárnyas fejvadász 2049 (2017) című filmeknél is, míg utóbbiaknál olyan producerek bukkannak fel, mint Morgan Freeman vagy Lori McCreary.

Az Alcon Entertainment társ-vezérigazgatói, Broderick Johnson, valamint Andrew Kosov az egyik legintelligensebb sci-fi műként írták le a forrásanyagot, mely legalább annyi kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol. A szinopszis szerint 2130-ra az emberiség a Naprendszert már teljesen kolonizálta, de mégsem bukkant idegen élet nyomára. Mígnem a Ráma megérkezett a csillagrendszerünkbe.

Az eredeti regény 1973-1974-ben szinte minden létező díjat bezsebelt a zsánerben. A hivatalos leírás, valamint az Alcon Entertainment fejeseinek véleménye alapján ez is egy a Szárnyas fejvadász 2049-hez vagy az Érkezéshez hasonló filozofikus sci-finek ígérkezik, semmint egy akciódús látványorgiának. Ti olvastátok az eredeti Clarke-regényt?

Kiemelt kép: Robotics & Automation/Abdul Montaqim

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.