Hirdetés

Ilyen szinkronhangokkal jön A Grincs

|

Kiderült, hogy kinek a hangján szólal meg magyarul a Benedict Cumberbatch főszereplésével készült Grincs.

Hirdetés

Sokunkat már azzal megnyert magának a Dr. Seuss-féle A Grincs legújabb feldolgozása, hogy Speier Dávid felel a magyar szövegéért, amely már az animációs film zseniális szlogenjében megmutatkozik: "a Téllopó itt van..."

Hirdetés

A szinkronos előzetes már adott egy kis ízelítőt abból, hogy mi vár azokra, akik az ünnepek előtt beülnek erre a szórakoztatónak ígérkező animációs filmre, azonban most az ISzDb jóvoltából kiderült a magyar változat minden részlete. Mielőtt rátérnénk az egyes hangok ismertetésére, felhívnánk a figyelmet olyan különlegességekre, Angela Lansbury és Menszátor Magdolna "találkozása" vagy éppen a híres zenész, Pharrell Williams narrátori szerepe, akit egy tehetséges színész tolmácsol nekünk. 

Benedict Cumberbatch (A Grincs) - Nagy Ervin

Micsoda egybeesés, hogy míg az eredeti változatban a Doctor Strange-t alakító Benedict Cumberbatch orgánumán szólal meg a karakter, addig a magyar változatban az a Nagy Ervin szólaltatja meg őt, aki két másik Marvel-hőst (Thor, Deadpool) is szinkronizál. Bár Cumberbatch-csel párosítva a magyar nézők legfőképpen Simon Kornélt szokhatták meg a mozikban, azonban animációs filmeknél nem szokott túl sokat számítani ez, így Ervin is csatlakozik azon színészek népes táborához, akik egy alkalommal kölcsönözték hangjukat az angol kollégájuknak (itt említenénk meg, hogy rengetegen szerették volna Kerekes Józsefet ismét ebben a szerepben, miután a Jim Carrey-féle változatot miatta is kedveltük). 

Rashida Jones (Donna Ki) - Bánfalvi Eszter

Mindenki kedvenc Angie Tribecáját ezúttal nem a sorozatból ismert Németh Borbála hozza el nekünk, hanem a hasonlóan tehetséges Bánfalvi Eszter, akit szintén hallhattunk már a színésznővel együtt: a Két kopper, a Celeste és Jesse mindörökre, a Haverok harca és a Web-terápia mind-mind közös munka, így  bizonyára ezúttal sem okoz majd csalódást. Az általa szinkronizált karakter, Donna Ki egyébként annak a kislánynak az anyukája, aki a történet szerint meglágyítja a Grincs szívét. 

Angela Lansbury (McGerkle polgármester) - Menszátor Magdolna

A kultikus Gyilkos sorok sorozat ismeretében szinte el sem tudjuk képzelni Angela Lansbury-t Kassai Ilona nélkül, pedig a Szépség és a Szörnyeteg mesében Galambos Erzsi hangján hallhatjuk Mrs. Pottsként, a Halál a Níluson című Agatha Christie adaptációban Tolnay Klárit (a 2. változatban Molnár Piroskát) választották hozzá, az 1955-ös Hosszú, forró nyárban pedig Menszátor Magdolnára esett a szinkronrendező választása. Utóbbi azért is fontos, mert most, évtizedekkel később a brit és a magyar színésznő újfent "egymásra találtak" a sztori központi városkájának polgármestereként. 

Pharrell Williams (narrátor) - Molnár Levente

Ironikus, hogy pont Pharrell Williams narrálja a világ legmogorvább lényének legújabb regéjét, akihez a "Happy" című világsláger köthető. Az amerikai énekes, rapper, zenész és zenei producer eddig csupán kétszer bukkant fel a vásznakon a Törtetők és a Popsztár: Soha ne állj le (a soha le nem állással) filmekben és ráadásul mindkét alkalommal önmagát alakította, így nagy előrelépés, hogy a Grincsben már narrátorként hallhatjuk. Míg a Popsztárban Kisfalusi Lehel felelt a magyar változatért, addig az új animációs filmben az Andrew Garfieldot, Michael Cerát, Jesse Eisenberget és Gael Garcia Bernalt is több alkalommal megszólaltató Molnár Levente lett a befutó. 

Cameron Seely (Cindy-Lou Ki) - Dolmány-Bogdányi Korina
Tristan O'Hare (Groopert) - Sándor Barnabás
Kenan Thompson (Mr. Brikettbaum) - Gémes Antos
Sam Lavagnino (Ozzy) - Kretz Boldizsár
Ramone Hamilton (Axl) - Medveczky Máté
Scarlett Estevez (Izzy) - Borsi Boglárka

További magyar hangok: Bárány Virág, Beke Márton, Bergendi Áron, Bor László, Bordás János, Csikos Léda, Elek Ferenc, Fehérváry Márton, Gyurin Zsolt, Kárpáti Levente Áron, Kis-Kovács Luca, Kokas Piroska, Lipcsey Bori, Lipcsey Colini Szonja, Mantz Márton Levente, Maszlag Bálint, Mayer Marcell, Mohácsi Nóra, Németh Attila István, Renácz Zoltán, Sörös Miklós, Suhajda Dániel, Téglás Judit, Tóth Mira. 

Magyar szöveg: Speier Dávid
Vágó: Székely Daniella
Rendezőasszisztens: Székely Daniella
Hangmérnök: Illés Gergely
Gyártásvezető: Gelencsér Adrienne
Szinkronrendező: Dóczi Orsolya

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette, a filmet a UIP-Duna Film forgalmazza. December 6-tól vetítik a mozik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.