Hirdetés

A John Wick-filmek rendezője Oscart adna a kaszkadőrmunkáért is

|

Chad Stahelski szerint jólesne az elismerés a szakmabelieknek.

Hirdetés

Chad Stahelski, akinek olyan címek köthetők a nevéhez kaszkadőrkoordinátorként/kaszkadőrként, mint a Mátrix-trilógia, Az éhezők viadala, illetve a The Expendables - A feláldozhatók, és aki megrendezte a John Wick mindhárom részét, egy a Discussing Filmnek adott interjújában beszélt arról, mennyire érik már, hogy az Akadémia elismerje az ő és kollégái munkáját. 

Hirdetés

Stahelski szerint rengeteg tehetség dolgozik akár kaszkadőrként, akár kaszkadőrkoordinátorként és úgy gondolja, igazán megérdemelnék azt, hogy ha már az öltöztetőtől kezdve a sminkesig mindenkit jutalmaznak, akkor az ő belefektetett energiáit is igazán honorálhatnák egy aranyszobrocskával. 

Egyetlen olyan embert se tudok mondani az engem megelőző generációból, vagy azokból, akik edzettek illetve edzenek engem, hogy Oscart nyert volna az elmúlt harminc évben. 

Ez a téma egyébként már egy ideje terítéken van és újra meg újra előkerül, egyre többen adnak hangot annak, hogy igenis, azok is megérdemlik az elismerést, akik a háttérben munkálkodnak és kvázi kockára teszik a testi épségüket egy jól megkoreografált akciójelenet érdekében. Persze, ehhez alapvetően az is szükséges lenne, hogy az Akadémia ne ignorálja azokat az alkotásokat, amelyek kicsit is a tiszta akciózsáner felé tendálnak (erős kivétel az elmúlt évekből a Mad Max - A harag útja). Ha ez meglenne, vélhetően máris más lenne a leányzó fekvése. 

A kaszkadőr közösség úgy általában szuper profi. Ők a legjobbak a szakmájukban ötven éve. És még egyszer, úgy gondolom meg kellene ezt lépniük [díjazni őket - a szerk.], de nem ismerek egy olyan embert sem, aki ezt követelné. És úgy gondolom, ez sokat elmond a karakterről. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ismerem ezeket az embereket. 

Nem lenne meglepő, ha az Akadémia egyszer csak előrukkolna egy új kategóriával, ha már az elmúlt időben más téren is igyekezett magát megreformálni (majd hosszú távon megmondja az idő, hogy milyen sikerrel), addig is reménykedhetünk a legjobbakban. Akárhogy is, Stahelski tovább csinálja a dolgát. Ha minden igaz, érkezik majd idővel a John Wick negyedik etapja, illetve a Hegylakó rebootja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.