Hirdetés

A Jurassic World: Világuralom prológusát méltatta egy paleontológus

|

Végre tudományosan pontos külsővel futkorásznak majd a vásznon a dinók?

Hirdetés

A tengerentúlon a szerencsésebb nézők már a nyáron láthatták IMAX-ben azt az ötperces szekvenciát a jövőre érkező Jurassic World: Világuralomból, amit nemrégiben végre az interneten is megosztottak a nagyérdeművel (és amivel kapcsolatban bemutattuk a felbukkanó dinófajtákat). Úgy tűnik, hogy az időutazás a 65 millió évvel korábbi múltba nemcsak a hétköznapi nézőket, hanem a franchise irányában gyakran kritikus paleontológusokat is ámulatba ejtette. Egyet legalábbis biztosan.

Hirdetés

Joe Bonsor, a Londoni Természettudományi Múzeum és a Bath Egyetem szakértője az amerikai IGN-nek adott interjújában méltatta a soron következő dinós kaland első öt percét.

"Ez a prológus teljesen más hatást vált ki, mint az előző filmek. Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan fog ez a jelenetsor lecsapódni a film modern dinoszauruszainál. Ez a prológus valósághűbb, és a közelmúlt felfedezéseiből is vonultat fel példányokat. Érdekes lesz látni, hogyan oldják meg az egyensúlyt a tudományos pontosság és a film teremtményeinek ábrázolása között. Számomra a kritikus pont a theropodákon található tollak - ezek ugyebár a két lábon járó húsevő dinók. A raptorokat általában csupaszon mutatják be a filmekben. Talán azért, mert tollakkal beborítva nem lennének annyira ijesztőek, de szerintem ez nem igaz - csak képzeljük el, ahogy 180 cm-es csirkék pengeéles karmokkal kergetnek minket! Biztos, hogy elrohannánk előlük."

Már az 1993-as eredeti Jurassic Park is megkapta a magáét a paleontológus szakértőktől, és ez a kritika szinte minden egyes epizódnak kijutott. Erre adott az első Jurassic World csattanós választ Dr. Wu révén, aki az első film egyik fontos mozzanatát újrázta: a filmekben látható dinók valójában nem igaziak, hiszen kétéltűekkel és más mai állattal pótolták ki a DNS-láncokat. Ez azonban még nem igazán győzte meg a szakértők nagy részét, hogy miért is hiányoznak tollak a dinókról, amikor ez már a tudományos világban egy igencsak elismert és elfogadott elmélet.

Ti nektek melyik verzió tetszik jobban: a tudományos pontosságnak megfelelő tollas hüllők, vagy inkább az eddig is megismert csupasz példányok?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.