Hirdetés

A Lelki ismeretek lehetett Pete Docter utolsó filmje

|

A Pixar két Oscar-díjat is nyert alkotója új szerepkörben folytatja pályafutását.

Hirdetés

Pete Docter, de általánosságban a Pixar kapcsán is elmondhatjuk, hogy egyszerűen nem tudnak hibázni a stúdió alkotói. A Lelki ismeretek karácsonyi ajándék formájában érkezett meg a Disney+-ra, a földöntúli utazás pedig legalább olyan minőségire és érzékenyre sikeredett, mint a korábbi Pixar-filmek. Úgy tűnik azonban, hogy az író-rendező Docter a jövőben más szerepkört fog betölteni a stúdión belül, és nem vesz majd részt az érkező filmek közvetlen munkálataiban.  

Hirdetés

Docternek olyan csodálatos történeteket és filmeket köszönhetünk többek között, mint a Szörny Rt., a Wall-E, a Fel!, az Agymanók vagy épp a Toy Story. A fantasztikus életművet magáénak tudó alkotót időközben a stúdió felelős kreatív igazgatójává (CCO) léptették elő, ezt a pozíciót korábban John Lasseter töltötte be. Ez pedig egyúttal azt is jelenti, hogy Docter a jövőben nem fog rendezői feladatokat ellátni. Az alkotó így fogalmazott relatíve friss szerepével kapcsolatban:

A CCO feladata nem az, hogy filmeket készítsen, hanem hogy más emberek előtt irányt mutasson. Eleinte tartottam attól, hogy azt veszítem el ez által, amit a legjobban szeretek csinálni, de eddig nagyon elégedett vagyok.

Docter továbbá abban is hisz, hogy a stúdiónak szüksége van a megújulásra. A Collidernek adott korábbi interjújában arról is beszélgettek, hogy a Walt Disney-érát követő stagnálást, és a középszerű, vagy kifejezetten rosszul sikerült alkotásokat a kiöregedő, megfáradt kreatív vezetői kilences idézte elő, akiket egykor még maga Walt Disney válogatott össze.

Pete Docter filmjei pedig talán épp ebből az időszakból tanulva tudnak állandó jelleggel megújulni, mi pedig bízunk abban, hogy a Pixar közelgő filmjei nem érzik majd meg Docter rendezői hiányát. Az biztos, hogy kívülről nézve kevés másik ember lett volna alkalmasabb a hosszú éveken át John Lasseter által betöltött tisztségre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.