Hirdetés

A múmia - Kína mentheti meg a bukástól a filmet

|

Kínának hála úgy tűnik végül nyereségesen zárt az újragondolt A múmia.

Hirdetés

Júniusban debütált azzal a céllal A múmia rebootja, hogy nagy lendülettel beindítsa a Universal tervezett Sötét Univerzumát (Dark Universe), ám a film nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az csak hagyján, hogy a kritikusok nem szerették a filmet (a RottenTomatoes oldalán az összesített kritikák alapján 16%-on, míg pontok alapján 4.2-n áll jelenleg), de a nézők sem igazán tódultak rá a mozikba (IMDb-n 5.6 ponton tartózkodik).

Hirdetés

És bár a film rendezője, Alex Kurtzman sokáig optimista volt a filmmel kapcsolatban, a nyitóhétvége és az azt követő hetek számai alapján elég kicsi a valószínűsége, hogy életben marad az éppenhogy csak elindult univerzum. Ám jött Kína, és úgy tűnik kaphat még egy esélyt az Universal, hiszen az ott összeszedett 91 milliós bevételnek hála a film átlépte a 400 milliós határt.

A film 125 milliós büdzséből készült, amiben még nincs benne a marketing, mely a hírek szerint még 150 millát kóstált, így becslések szerint 450 millióra lenne szükség ahhoz (mert a stúdió nem kapja meg a teljes bevételt), hogy ne legyen veszteséges a film. Vagyis a becsült 95 milliós veszteségnek már csak körülbelül a fele az, ami fennáll, ami még mindig nem szép, de talán kicsit nyugodtabban alszanak majd a stúdió fejesei.

A franchise soron következő része a Frankenstein menyasszonya című film lesz 2019. februárjában, aminek minősége és fogadtatása vélhetőleg egyszer és mindenkorra eldönti a Dark Universe sorsát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.