Hirdetés

A Netflix szeretné megnyerni magának Christopher Nolant

|

Majd meglátjuk, mi sül ki ebből.

Hirdetés

Christopher Nolanről egy valamit biztosan tudunk, mégpedig, hogy elkötelezett híve annak, hogy a filmeket nagyvásznon, moziban nézze meg az ember. Éppen ezért - ahogyan már többször is hangoztatta -, valamelyest ellenzi a Netflix tevékenységét (még ha meg is érti azt) és nem lát rá sok esélyt, hogy egyszer az ő berkeikben dolgozzon az új filmjén. Nos, a Netflix vezérigazgatója kitűzte céljául, hogy megváltozzon a hozzáállása a dolgokhoz. 

Hirdetés

Scott Stuber egy Variety-cikkben beszélt arról, hogy meg fog tenni mindent annak érdekében, hogy minden idők egyik legsikeresebb és legrajongottabb rendezője a következő filmjét a Netflix égisze alatt készítse el. 

Ő egy fantasztikus filmkészítő (...) Ebben az üzletágban megtanultam azt, hogy az egót hátra kell hagyni. Behúztak nekem, kiütöttek, de valahogy mindig talpra állok. 

- nyilatkozta Stuber az említett cikkben Nolan-t és a saját csökönyösségét illetően. A filmrendező most egyébként sincsen túl jó viszonyban a Warnerral azóta, hogy a stúdióban kvázi önfejűleg eldöntötték, kihagyva a döntésükből a színészeket és rendezőket, hogy ők bizony szimultán fogja moziba és streamingre küldeni idei mozis premierjeiket. Ez sok rendezőnél kivágta a biztosítékot (Denis Villeneuve is írt egy nyílt levelet az ügyben), Nolannél kiváltképp, hiszen úgy gondolja, hogy fontos megtartani a mozi szentségét. Felmerül persze annak a kérdése, hogy mennyire lehet átcsábítani a Netflixre a Tenet és a Memento rendezőjét - hiszen náluk is az a szokás, hogy bizonyos filmeket egyáltalán nem, másokat pedig csak limitáltan küldik a filmszínházakba.

Innen nézve tehát annyira nem lehet csábító számára az üzlet, más részről viszont meggyőzőleg hathat rá az a tény, hogy olyan prominens alkotók is otthonra leltek egy-egy film erejéig a streaming-szolgáltatónál, mint Noah Baumbach a Házassági történettel, vagy épp Martin Scorsese Az írrel. De az sem elhanyagolható, hogy Spielberg produkciós cége, az Amblin is kötött velük szerződést, ami arra enged következtetni, hogy a mozi másik nagy szerelmese is megbékélt annak gondolatával, hogy kicsit más időket élünk, mint régen. 

Ezekből is látható, a Netflix-szel leszerződni nem feltétlen ördögtől való dolog. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.