Hirdetés

A Nincs idő meghalni rendezője szerint óvatosan kell bánni a CGI-jal

|

Cary Fukunaga úgy véli, hogy a brit titkos ügynök világa túlságosan valóságos ahhoz, hogy számítógépes trükkökkel turbózzák fel a látványvilágot.

Hirdetés

Daniel Craig tavaly ősszel utoljára felvette az ikonikus öltönyét, hogy a Nincs idő meghalni című új James Bond filmmel elköszönhessen a karaktertől. A franchise most egyrészt búcsúzik, másrészt pedig felkészülnek a casting procedúrájára, ami minden bizonnyal sok egyetértést, de talán még annál több hurrogást fog kiváltani a rajongókból. Egyszerűen ilyen kort élünk.

Hirdetés

Mindenesetre a Nincs idő meghalni rendezője, Cary Fukunaga szerint egyvalamihez ragaszkodnia kellene a franchise-nak: ez pedig a minimális CGI használata. A Varietynek osztotta meg a rendező a franchise jövőjéről alkotott elképzelését.

"Ahogy a projektjeimen keresztül fejlődtem, úgy ismertem fel egyre könnyebben a helyzeteket, amikor gond nélkül alkalmazhatunk vizuális effektusokat. Hiszen nem akarjuk, hogy a jelenet úgy hasson, mintha egy másik filmből érkezett volna. Egy Bond-filmben, melyben húsvér kaszkadőrök dolgoznak, és melyben annyi minden kézzelfogható, sokkal sebezhetőbb vagy a VFX-szel szemben, ami pont azt a valóságlátszatot ássa alá, melyet próbálnál létrehozni. Tehát jóval megfontoltabbnak kell lenni a használatukkor."

Bár a technológiai fejlődés tényleg egyre elérhetőbbé, olcsóbbá teszi a CGI alkalmazását, Fukunagával csak egyet lehet érteni a fentiekben. Elvégre a stúdiónak egyelőre nem kell tartania attól, hogy a költségesebb kaszkadőri mutatványok ne térülnének meg: a Nincs idő meghalni 775 millió dollárt zsebelt be világszerte, és az Egyesült Királyság történetének harmadik legtöbb pénzt tejelő filmje lett.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.