Hirdetés

A rendezőnő mesélt a készülő Drakula-adaptációjáról

|

Az Ördög bújt beléd készítője egy eddig nem látott perspektívából fogja életre kelteni a hírhedt grófot.

Hirdetés

Bram Stoker 1897-ben megjelentetett Drakula műve több mint 200 különféle adaptációt élt már meg az évek során. Legutóbb a kifejezetten hangulatosan kezdődő, de fájdalmasan rossz véget ért Netflix-sorozatban volt látható a Sherlock két készítőjétől, Mark Gatiss-től és Steven Moffattól. Újabban pedig az Ördög bújt beléd és a Nicole Kidman-féle Pusztító rendezője, Karyn Kusama kezdett bele egy másik adaptációba. Elmondása szerint az ő filmje sokkal másabb hangvételt és nézőpontot fog megütni, emiatt Havasalföld uralkodójának egy teljesen új oldalát tapasztalhatjuk meg.

Hirdetés

Kusama a The Kingcast Podcast keretein belül nyilatkozott Drakula-filmről, és nem tétlenkedett, rögtön elárulta, hogy az ő adaptációja miben és miért is lesz más, mint az eddigiek. Legfőképpen azt emelte ki, hogy nagyon igyekezett szöveghű átiratot írni, és hogy nála Drakula nem a címszereplő gonosz lesz, hanem egyenesen a főszereplő. Az ő szemszögéből láthatjuk majd a teljes történetet, nem pedig Jonathan Harker vagy Mina Murray nézőpontjából.

"Ez egy meglehetősen hű adaptációja lesz Bram Stoker regényének. Azt gondolom, hogy az elmúlt évek Drakula-feldolgozásai mindig elsiklottak egy fontos részlet fölött, a többféle karaktereknek a saját szálai felett. A regény tele van különböző nézőpontokkal. És az egyetlen nézőpont, amit eddig nem tapasztalhattunk meg, az magáé Drakuláé volt. Szóval annyit tudok mondani teljes tisztelettel, hogy ez egy Drakula címre keresztelt adaptáció lesz, de nem azé a romantikus hősé, akit már megszokhattunk…"

˗ nyilatkozta Kusama.

Meg kell hagyni, a rendezőnő meglátásai érdekesnek tűnnek, hiszen eddig túlnyomórészt egy másik főbb karakter szemén keresztül élhettük meg a vámpír kalandjait. Specifikusan őt megtenni főszereplőnek nagy rizikót vonhat maga után, de akár egy régóta várt, erőteljes feldolgozás is kisülhet belőle. Ti mit gondoltok, jó ötlet így adaptálni Stoker regényét, vagy már békén kellene hagyni az egészet?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.