Hirdetés

A robbantás esszenciájáról beszélt Michael Bay

|

Arról a speciális összetevőről, amitől szerinte egy robbanás igazi robbanásnak érződik.

Hirdetés

A filmgyártás történetében számos filmkészítő nevéhez fűződik már emlékezetes robbantás, de valószínűsíthető, hogy egyikük sem csinált még annyit, mint Michael Bay. A rendezőnek - akinek mára összeforrt a neve a látványos rombolással és pusztítással - olyan filmeket köszönhetünk, mint például a Transformers, az Armageddon, vagy éppen a Bad Boys, ezekben pedig bőven megmutatta, miért ő számít a robbantások királyának. 

Hirdetés

Sokak számára a filmekben történő pusztítás azonban nem is tűnik olyan bonyolultnak. Éppen ezért Bay a közelmúltban beszélt arról, hogy valójában létezik egy titkos összetevő, egy úgynevezett "különleges szósz", amikor ezek elkészítéséről van szó, és a robbantás folyamatát a kulináris élvezet megteremtéséhez hasonlította:

Létezik egy speciális szósz, amit a robbanások elkészítésénél használsz. Ez lényegében olyan, mint egy recept. Látom, néhány rendező hogy csinálja, és legtöbbször silánynak, műnek néznek ki. A leggyakoribb hiba például, amit elkövetnek, hogy nincs lökéshulláma a robbanásnak. Vannak bizonyos módszerek a robbantásoknál, amikor különböző dolgokat keverünk össze, és különböző típusú robbanásfajtákat, hogy valósághűbbnek tűnjenek. Olyan ez, mint egy Caesar salátát készíteni.

A rajongók megnyugodhatnak, a rendező ugyanis hamarosan új filmmel jelentkezik: az Ambulance címet kapó alkotása idén áprilisban debütál a mozikban, melyben feltűnik Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II és Eiza González.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.