Hirdetés

A Sárkányok háza olyan lesz, mint az Utódlás, csak sárkányokkal

|

Az egyik készítő utalt arra, hogy mennyire is lesz hatalmi játszma a történet.

Hirdetés

Másfél hét, és végre elindul az idei év egyik legjobban várt sorozata, a Sárkányok háza, amely a Trónok harca előzményeként a Targaryen-dinasztia felemelkedését, és a család belső viszályain keresztül annak bukását mutatja majd be. Ebből kiindulva biztos, hogy komoly hatalmi és politikai játszmákra számíthatnak a nézők, ezt pedig az inspirációul vett alkotások is bizonyítják.

Hirdetés

Az SFX magazinnak adott interjújában Ryan Condal (a másik showrunner Miguel Sapochnik Trónok harca veterán mellett) nemrég válaszolt arra a feltevésre, hogy a Sárkányok háza lényegében az HBO egyik jelenlegi legjobbja, az Utódlás (Succession) lesz, csak sárkányokkal, fantasy környezetben. A showrunner egyetértett az összehasonlítással, és azt is elárulta, hogy az HBO-s széria tényleg közvetlen inspiráció volt a Sárkányok házához:

Igen, szerintem ez egy remek metafora. Az írószobában eltöltött idő alatt ugyanis amire a legtöbbször hivatkoztunk, az a Netflixes A korona  (The Crown) és az HBO-s Utódlás volt, mint tónusbeli analógok, és mint olyan sorozatok, amiket mi, az írók, nagyon élveztünk és elmerültünk bennük. A Trónok harca ugye a Rózsák háborúja, tehát a Yorkok és a Lancasterek közötti viszályt mutatta be, csak a Starkokkal és a Lannisterekkel - két különálló család történetét, akik sose kedvelték egymást, és egymásnak estek. Ez viszont a Sárkányok tánca. Egy polgárháború, ami egyetlen családon belül zajlik, ez pedig bizonyos értelemben sokkal lebilincselőbbé és tragikusabbá teszi a történetet, mert látod, ahogy vérrokonok fordulnak egymás ellen és mennek háborúba.

A Sárkányok háza augusztus 21-én indul útjára az HBO Max kínálatában. Főszerepben feltűnik Paddy Considine, Matt Smith, Emma D'Arcy, Olivia Cooke, Steve Toussaint, Eve Best, Fabien Frankel, Sonoya Mizuno és Rhys Ifans.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.