Hirdetés

A Sárkányok háza alkotóit nem zavarja a Trónok harca csúfos fináléja

|

Nem könnyű a nagy előd nyomdokaiba lépni, pláne ha az keserű szájízt hagyott maga után.

Hirdetés

A Trónok harca már a csúcson is egy megosztó sorozat volt, igaz akkor még nem a nézőközönségen belül. Ez volt az a sorozat, amit kis túlzással a fél világ nézett és áradozott róla, miközben a másik fele meg hallgathatta a végeláthatatlan szócséplést, ami minden bizonnyal sokaknak már a könyökén jött ki. Aztán elérkeztünk a nyolcadik és egyben záró évadhoz, ami epizódról epizódra cincálta szét az addig még egységesnek mondható rajongótábort, akiknek hangosabbik többsége teljesen kiábrándult a sorozatból a fináléhoz érve.

Hirdetés

Ezt követően merész lépésnek tűnt az HBO részéről, hogy több Westerosban játszódó sorozat fejlesztésébe is belevágtak, hiszen sikerek és elismerések ide vagy oda, nagyon úgy állt a helyzet, hogy a nézők nem kérnek többet ebből a világból. Most három évvel később mégis az első előzménytörténet küszöbén állunk, és noha a csúfos lezárásról továbbra sem feledkeztek meg a nézők, a lincshangulat már nem érzékelhető, ha szóba kerülnek George R.R. Martin regényeinek adaptációi. Elmenni viszont így sem lehet a 8. évad fogadtatása mellett, így az Empire Magazine némiképp jogosan tette fel a kérdést a Sárkányok háza alkotóinak, Ryan Condalnak és Miguel Sapochniknak, hogy érezték-e szükségét annak, hogy kárpótolják a csalódott rajongókat. A kérdésre Sapochnik egyszerű választ adott:

"Az élet sem úgy ér véget, ahogyan azt szeretnéd. Azt gondolom, hogy tudatosan szerettük volna ezt elkerülni."

"Nem igazán számított" -tette hozzá Condal. "Abban a pillanatban, hogy alkotóként biztonsági játékra mész, rögtön kicsúszik alólad a talaj. Kívánom, hogy nekünk is legyen egy hasonló nagy és elhivatott rajongótáborunk, akik hétről-hétre megvitatják a sorozatot. Szerintem ez már önmagában a siker jele."

A sorozat célja tehát egyáltalán nem a tűzoltás (szép is lenne egy sárkányos szériában), hanem egy új történet elmesélése egy ismerős világban. Párhuzamok és áthallások természetesen így is lesznek, amit Condal is megerősített:

"Daenerys újjáélesztette a gondolatot, hogy mi történik akkor, ha egyetlen ember kezében összpontosul egy nukleáris fegyverekkel felérő hatalom. Használhatja békére is, de lehet zsarnok is. A határ ezek között pedig nagyon vékony. Ezt a témát a mi sorozatunk is feltérképezi majd."

A Sárkányok háza augusztus 21-én mutatkozik be a képernyőn.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.